Schaatspeloton.nl - Nieuws - Open Oostenrijkse titels voor Niels Immerzeel en Anneke Peters

Open Oostenrijkse titels voor Niels Immerzeel en Anneke Peters

geplaatst zondag 28 januari 2018 om 11:53:51 op Schaatspeloton.nl

Daags na het Open NK hebben Niels Immerzeel (Port of Amsterdam/SKITS) en Anneke Peters (KOGA) het Open Oostenrijks Kampioenschap marathonschaatsen gewonnen. Immerzeel rekende na de marathonafstand van 42 kilometer en 195 meter af met Engbert de Vegt (Douma Staal) en Sjors van der Meer (Groenehartsport.nl). Peters bleef het langst bij de mannen en kwam uiteindelijk solo als winnares over de streep. Daniëlle Bekkering (Speelman-Haak) was goed voor zilver, Imke Hermans finishte als derde.

Om 10 uur gingen op de Weissensee zo’n 100 rijders van start voor het Open Oostenrijks Kampioenschap. Na een neutralisatie van 2 kilometer en 195 meter waarin voormalig marathontopper Mariska Huisman het tempo aanvoerde vertrokken de rijders voor vier ronden van 10 kilometer. Aan de start verschenen enkele landelijke en regionale rijders, maar ook een grote groep recreanten. Uiteindelijk vormde zich een kopgroep met de besten.

Bij deze groep ook toppers van weleer als Kurt Wubben, Casper Helling en Arnold Stam. Arnold Stam had in de kopgroep gezelschap van zijn zoons Danny en Maikel Stam (Ormer ICT). Maikel Stam moest in de finale nog lossen, maar Danny Stam kwam uiteindelijk in de sprint net te kort voor een podiumplaats. Niels Immerzeel won de sprint voor Engbert de Vegt en Sjors van der Meer. Voor de niet-landelijke rijders was er nog een drietal prijzen te verdienen. Kurt Wubben won deze strijd in de sprint voor Casper Helling en Arnold Stam. Hiermee kreeg deze strijd een podium dat een stralende wimpel zou zijn voor een Masters-NK.

Bij de vrouwen bleef Anneke Peters het langst bij de mannen. Zij soleerde uiteindelijk naar de winst met een voorsprong van ruim twee minuten op de eerste achtervolgende vrouwen. Hier won Daniëlle Bekkering de sprint van Imke Hermans. Hermans was als beste niet-landelijke rijdster goed voor die prijs, de als vierde aankomende Kim Muusse (KOGA) kreeg daarom nog de bronzen medaille bij de landelijke vrouwen. Achter Hermans gingen de tweede en derde plaats bij de niet-landelijke rijders naar Linda Bouwens en Stephanie Herpers.

De werkelijke Oostenrijkse titel werd bij de mannen gewonnen door Philemon Rainer. De rijder uit Fresach finishte in de wedstrijd als zevenentwintigste en hield zijn landgenoten Hans Unterberger en Wolfgang Wernitznig achter zich. Anna Lena Müller won de titelstrijd bij de vrouwen. Zij eindigde op ruim een kwartier van winnares Peters.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren