Schaatspeloton.nl - Nieuws - Opnieuw melanoom geconstateerd bij Niels Mesu

Opnieuw melanoom geconstateerd bij Niels Mesu

geplaatst woensdag 20 december 2017 om 15:47:50 op Schaatspeloton.nl

Niels Mesu

Niels Mesu

Bij Niels Mesu is opnieuw een melanoom aangetroffen. Dat laat de Zeeuwse schaatser van AB Transport Group via zijn Facebook weten. De 25-jarige Mesu werd vier jaar geleden al eens behandeld voor huidkanker en bij een standaard halfjaarlijkse controle na zijn herstel werd afgelopen week uitzaaiingen in een gecontroleerde klier aangetroffen. Bij verdere controle is verspreiding van de melanoom aangetroffen door Mesu’s lichaam. Mesu zal volgende week starten met behandeling.

Op Facebook liet Niels Mesu onderstaande bericht achter:

"Wat kan een jaar snel gaan. Afgelopen week kreeg ik een melding van Facebook over de 4 daagse die ik precies een jaar geleden op mijn naam wist te schrijven. Wat een contrast met de melding die ik ook afgelopen week uit het ziekenhuis kreeg.

Na een standaard halfjaarlijkse controle waar ik een klier liet aanprikken kreeg ik een week later de uitslag: "Goedemorgen we hebben slecht nieuws, we hebben weer melanoom aangetroffen. Kom morgen naar het ziekenhuis we hebben deze week al verschillende scans gepland."

Afgelopen maandag kregen we de uitslagen van deze scans en het slechte nieuws was nog niet voorbij. De melanoom zat niet alleen in dat ene kliertje maar zit ver door mijn lichaam verspreid. Het is mij weleens zwart voor mijn ogen geworden van de pijn die ik voelde na een valpartij of door de pijn in mijn benen, maar dat dat ook kon doordat iemand iets aan je vertelt, dat wist ik niet. Gelukkig was ik niet alleen en konden we het verdriet enigszins delen.

De wetenschap heeft niet stilgestaan en er zijn nieuwe methoden om deze ziekte te behandelen. Gisteren, een dag na het slechte nieuws werden we al gebeld of we direct in de auto konden stappen want we hadden dezelfde dag nog een afspraak met de internist. Er was gelukkig ook nog een beetje goed nieuws. De tumor die ik heb heeft een bepaalde DNA mutatie waarbij de immuuntherapieën normaal gesproken goed aanslaan. Daarnaast zijn de bloedwaarden ook allemaal in orde. Volgens de internist is er nog totaal geen reden om somber te zijn.

Volgende week zal de therapie al gaan starten. Onze Zeeuwse lijfspreuk, Luctor et Emergo, ; ik worstel en kom boven' zal van toepassing zijn. Ik ga er alles aan doen en de doktoren in het ziekenhuis gaan er alles aan doen om er voor te zorgen dat ik weer boven kan komen. Daarnaast heb ik veel steun aan alle berichtjes die ik binnen krijg.

De komende tijd zal mijn focus niet meer liggen op het winnen van een 200 km maar op het overwinnen van mijn eigen lichaam wat me toch wel weer een beetje verraden blijkt te hebben.

Via deze weg zal ik af en toe eens een update geven om iedereen een beetje op de hoogte te houden."

Bekijk ook:

Niels Mesu