Schaatspeloton.nl - Nieuws - Francesca Lollobrigida ook in de marathon weer de beste

Francesca Lollobrigida ook in de marathon weer de beste

geplaatst zaterdag 16 december 2017 om 20:45:29 op Schaatspeloton.nl

Nadat ze vorige week in Salt Lake City de wereldbeker mass-start had gewonnen heeft Francesca Lollobrigida (Lasaulec) vanavond ook de schaatsmarathon in Den Haag gewonnen. Waar de Italiaanse vorige week nog met een aanval naar de winst reed, was zij op De Uithof duidelijk de snelste in de massasprint die de winnares bepaalde. Manon Kamminga en Iris van der Stelt (beiden mkbasics.nl) moesten Lollobrigida voor laten gaan en bezette de tweede en derde plaats. Van der Stelt behield de Oranje leiderstrui.

Aanvallers maakte in Den Haag de wedstrijd maar kregen niet de beloning. Een eerste sterke kansrijke groep bestond uit klassementsleidster Iris van der Stelt, Lisa van der Geest (beiden mkbasics.nl), Franscaes Lollobrigida (Lasaulec), Imke Vormeer en Ineke Dedden (beiden Palet Schilderwerken) redden het niet nadat de samenwerking niet goed op gang kwam. Nadat zij terug waren gehaald trok Floortje Mackaij (uwgereedschap.nl) de stoute schoenen aan. De Woerdense reed rondenlang solo in de aanval maar viel terug in het peloton.

Ditzelfde overkwam Elma de Vries (Palet Schilderwerken) en Loes Adegeest (Speelman-Haak) die na elkaar als laatste het hazenpad koos. In de sprintvoorbereiding die volgde wachtte mkbasics.nl lang voor dat zij hun trein naar het front brachten. Zij plaatsten zich achter Palet Schilderwerken van waaruit zij de sprint aantrokken. Francesca Lollobrigida kwam vanuit hun slipstream en snelde onbedreigd naar de winst. Al vijftig meter voor de meet kon de Romeinse de armen in de lucht gooien. Manon Kamminga en Iris van der Stelt maakte het podium compleet. Jade van der Molen (Palet Schilderwerken) finishte als vierde en behield haar Witte leiderstrui.

Bekijk ook:

Uitslag