Schaatspeloton.nl - Nieuws - Teaser uit Schaatskunst door Guus Heijnen

Teaser uit Schaatskunst door Guus Heijnen

geplaatst vrijdag 15 december 2017 om 16:56:47 op Schaatspeloton.nl

"Alex kijkt om en ziet het gezicht van Damian. Die heeft een slijmsliert aan zijn kin hangen en hijgt als een paard. Alex vraagt met een hoofdbeweging of hij oké is." Hoofdpersoon Alex in Schaatskunst van Guus Heijnen is marathonschaatser en de sport speelt een belangrijke rol in dit boek wat nu te koop is via sportenbeleving.nl of bol.com. Heijnen was vorig jaar nog columnist hier op de site en Schaatspeloton.nl mag jou een korte teaser uit het boek aanbieden.

Alex kijkt om en ziet het gezicht van Damian. Die heeft een slijmsliert aan zijn kin hangen en hijgt als een paard. Alex vraagt met een hoofdbeweging of hij oké is.

Damian geeft een knikje en piept: 'Paar rondjes.' Alex weet was hij daarmee bedoelt: nog even herstellen en dan volle bak voor de winst gaan! Peter steekt van de zijkant beide duimen op als teken dat ze het tactisch goed spelen.

Het lukt Alex en zijn teamgenoten om alle ontsnappingen terug te halen en Damian kan zich gaan voorbereiden voor de eindsprint. Met nog 800 meter te gaan komt Alex op kop. Zijn benen zijn al flink verzuurd, maar hij moet nog 600 meter alles geven wat hij in zich heeft. Hij valt de bocht aan en duwt bij de laatst.

Nog 400 meter. In de bocht hoort hij achter zich: 'Harder!' Alles in zijn lijf draait op volle toeren. Hij briest, hij pompt, hij duwt en trekt alle energie uit zijn lichaam. Met nog 200 meter te gaan, stapt hij opzij en komt Damian in de bocht onder hem door. Die perst er nog een venijnige sprint uit. Alex hangt voorover en leunt met zijn ellebogen op zijn bovenbenen. Door een waas ziet hij de armen van Damian de lucht in gaan, als hij over de finish komt. Vanuit het publiek stijgt een luid applaus op.

In de bocht na de finish komt Alex omhoog, steekt ook zijn armen in de lucht en schreeuwt naar de fans: 'Jaaaaaaaaa!' Over zijn rug trekt een rilling omhoog tot achter zijn oren. Het hele seizoen zaten ze met het team al tegen deze overwinning aan. Alex is compleet verzuurd en gesloopt, maar ze hebben ze perfecte wedstrijd gereden en ook nog voor eigen publiek.

100 meter verder valt hij Damian in de armen 'Aaaaah, we flikken het gewoon man!'


Uit 'Schaatskunst' door Guus Heijnen. 'Schaatskunst' is nu te koop via sportenbeleving.nl of bol.com.