Schaatspeloton.nl - Nieuws - Andrea Giovannini en Claudia Pechstein verschalken sprinters in World Cup Mass-start

Andrea Giovannini en Claudia Pechstein verschalken sprinters in World Cup Mass-start

geplaatst zondag 3 december 2017 om 23:58:54 op Schaatspeloton.nl

Elena Møller-Rigas werd met een tweede plaats de eerste Deense op een World Cuppodium.

Elena Møller-Rigas werd met een tweede plaats de eerste Deense op een World Cuppodium. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

De tweede wedstrijd in de ISU World Cup Mass-start is in het Canadese Calgary gewonnen door de Italiaan Andrea Giovannini en de Duitse Claudia Pechstein. Giovannini reed met een lange solo-ontsnapping naar de winst. Op een halve ronde achterstand werden achtervolgers Reyon Kay (Nieuw-Zeeland) tweede en Hongli Wang (China) derde. Ook bij de vrouwen gingen de aanvallers er met de prijzen vandoor. Pechstein klopte op de meet Elena Møller-Rigas, die daarmee voor het eerst Denemarken op een World Cuppodium bracht. Nana Takagi (Japan) was de snelste van het net te laat komende peloton.

Bij de vrouwen werd de wedstrijd al vroeg opengebroken door een solo-aanval van Saskia Alusalu. De Estse bleef lang het peloton voor en behaalde daarmee twee keer vijf punten in de tussensprints wat haar een vierde plaats in de eindstand opleverde. De achtervolging in het peloton kwam niet op gang en het waren Elena Møller-Rigas, Claudia Pechstein en de Amerikaanse Mia Manganello die met een achtervolging zich aan de kop van de wedstrijd brachten. Het peloton kwam te laat en Pechstein kon in de laatste ronde haar Deense medevluchtster verschalken.

Bij de mannen koos Andrea Giovannini halverwege de koers de aanval. De Italiaan had al snel honderd meten en alleen Reyon Kay en Hongli Wang bleven in de achtervolging over. Er stond echter geen maat op Giovannini die op een moment zelfs het peloton leek te gaan lappen. Dat gebeurde niet maar de Italiaan kon onbedreigd op het laatste rechte stuk de winst al vieren. Nieuw-Zeelander Kay won de sprint van de Chinees Wang en nam zo ook de leiding in het tussenklassement van de ISU World Cup. Bij de vrouwen leidt de winnares van de eerste Mass-start, de Japanse Ayano Sato, de tussenstand.

Bekijk ook:

Uitslag Heren
Uitslag Dames