Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ingmar Berga klopt Mats Stoltenborg in strijd om Sjoerd Huisman Bokaal

Ingmar Berga klopt Mats Stoltenborg in strijd om Sjoerd Huisman Bokaal

geplaatst zaterdag 25 november 2017 om 22:29:02 op Schaatspeloton.nl

In Hoorn heeft Ingmar Berga (Okay Fashion & Jeans/Interfarms) de vierde editie van de Sjoerd Huisman Bokaal gewonnen. De Drent klopte in de slotmeters Mats Stoltenborg (Bouw & Techniek) met wie hij na het afsprinten van het peloton uit de kopgroep van vijftien man ontsnapt was. Berga kwam in de voorlaatste ronde pas bij Stoltenborg die na zijn overwinning vorige week in Haarlem even solo op weg leek naar een tweede overwinning. Robert Post (Bouw & Techniek) sprintte achter het strijdende tweetal naar de derde plaats.

De grote groep van vijftien rijders ontstond zo’n 50 ronden voor het eind toen bijna elle ploegen zich voorin vonden en het groene sein gaven voor de aanval. Opvallende afwezige aan de kop van de wedstrijd was wel de nummer twee van het klassement. Evert Hoolwerf (Royal A-ware) miste de slag en zag na afloop in het klassement Robert Post, Mats Stoltenborg en Sjoerd den Hertog (Okay Fashion & Jeans/Interfarms) aan zich voorbij gaan. Voor die laatste twee lag het voor Evert Hoolwerf aan het feit dat hij in de pelotonssprint om de laatste punten afgetroefd werd door zijn jongere broer Bart Hoolwerf die het laatste puntje opeiste. Evert Hoolwerf bleef als beste jongere wel in bezit van de Witte jongerentrui.

Na het afsprinten van het peloton trok Mats Stoltenborg meteen door. De winnaar van de wedstrijd vorige week in Haarlem kreeg Ingmar Berga met zich mee terwijl achter hen de achtervolging in de rest van de groep niet op gang kwam. Met het rondenbord op vijf loste Stoltenborg Berga en leek hij op weg naar zijn tweede overwinning op rij. Berga wist echter net een langere adem te hebben en greep Stoltenborg in de voorlaatste ronde. In de laatste ronde toonde Ingmar Berga zich het snelst. Mats Stoltenborg moest genoegen nemen met de tweede plaats, Robert Post eindigde als derde op het podium.

In het klassement deed Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans/Interfarms), die de wedstrijd als vijfde finishte, goede zaken. Hij ziet in het klassement nu Robert Post op plaats twee 19,1 punt achter zich.

Bekijk ook:

Uitslag