Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mkbasics.nl-trein ontspoort niet, Van der Stelt snelt naar Sjoerd Huisman Bokaal

Mkbasics.nl-trein ontspoort niet, Van der Stelt snelt naar Sjoerd Huisman Bokaal

geplaatst zaterdag 25 november 2017 om 20:50:31 op Schaatspeloton.nl

Iris van der Stelt maakt het aantrekkende werk van de mkbasics.nl-trein af met de winst van de Sjoerd Huisman Bokaal.

Iris van der Stelt maakt het aantrekkende werk van de mkbasics.nl-trein af met de winst van de Sjoerd Huisman Bokaal. (bron: Schaatspeloton.nl)

Iris van der Stelt (mkbasics.nl) heeft in Hoorn de Sjoerd Huisman Bokaal gewonnen. De 25-jarige Sassenheimse klassementsleidster, die ook vorige week in Haarlem de snelste was, won de massasprint door perfect te zijn gelanceerd door de mkbasics.nl-trein. Janneke Ensing (Speelman-Haak) moest Van der Stelt voor laten gaan. Elsemieke van Maaren (ZiuZ) maakte door naar de derde plaats te sprint haar debuut op het podium. Jade van der Molen (Palet Schilderwerken) nam bij afwezigheid van Anne Tauber (iM Farming) de Witte jongerentrui over.

Vroeg in de wedstrijd werden de vrouwen opgeschrikt door een val van Andrea de Jong (iM Farming). De 26-jarige Friezin liep bij een val een wond aan haar hoofd op en voor de verzorging werd de wedstrijd stilgelegd. Na behandeling werd een kwartier later de wedstrijd herstart. In een aantrekkelijke wedstrijd die volgde waren de vrouwen regelmatig in de slag om punten te verdienen voor de leidersprijs waar na afloop 500 euro voor de winnares op te halen was. Het was Lisa van der Geest (mkbasics.nl) die deze cheque in ontvangst mocht nemen. Een bak punten werden door de Warmondse hiervoor behaald in de slotfase toen zij de viervrouwstrein van haar ploeg aanvoerde om kopvrouwe Iris van der Stelt voor de sprint af te zetten. Dit gebeurde pas nadat verschillende aanvallen nergens toe hadden geleid.

Van der Stelt verloochende het vertrouwen in haar niet en snelde naar de winst. Op de streep kwam Janneke Ensing net te kort. Ensing, die na een afwezigheid vorige week vanwege de ploegenpresentatie van haar World Tour wielerploeg Alé-Cippolini terug was, had in de finale vaak regelmatig veel extra meters moest maken om zich te positioneren rond de ploeg van de uiteindelijke winnares. Elsemieke van Maaren verraste met een derde plaats en reed zo naar haar eerste podiumplaats op het hoogste niveau. Voor de Zuilichemse was het zelfs pas de derde klassering in de top-10.

Iris van der Stelt bleef na haar overwinning natuurlijk leidster in het klassement, Jade van der Molen nam het Wit over van de vanwege mountainbikeverplichtingen afwezige Anne Tauber.

Bekijk ook:

Uitslag