Schaatspeloton.nl - Nieuws - Klassementsleidster Iris van der Stelt wint in Haarlem

Klassementsleidster Iris van der Stelt wint in Haarlem

geplaatst zaterdag 18 november 2017 om 20:30:53 op Schaatspeloton.nl

De vijfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup is gewonnen door Iris van der Stelt (mkbasics.nl). De 25-jarige Sassenheimse was de snelste in de kopgroep van dertien. Corina Strikwerda (Lasaulec) reed naar de tweede plaats, Elma de Vries (Palet Schilderwerken) werd derde. Met haar overwinning was Van der Stelt, die de leiding in het klassement verstevigde, de vijfde winnares dit seizoen in even zoveel wedstrijden. Daarmee kan het damespeloton volgende week in Hoorn het record van zes verschillende winnaressen in de eerste wedstrijden evenaren.

Het was Iris van der Stelt die zelf als eerste de aanval koos. Al vroeg in de wedstrijd ging de klassementsleidster solo op pad. Het peloton gaf haar geen ruimte. Uiteindelijk ontstond precies halfkoers een omvangrijke kopgroep die een voorsprong nam. Monalyse-Sportvrouw.com en KOGA dat de slag miste probeerde nog even te achtervolgen maar de kopgroep van dertien vrouwen nam gestaag achterstand toen de groepjes de oversteek probeerde te maken en de achtervolging meer in de stijl van 'hollen en stilstaan' werd gevoerd. Goed samenwerkend verslapte het dertiental niet en met nog 29 ronden op het bord sloten zij weer aan aan de staart van het peloton en konden zij zich gaan opmaken voor de finale.

In de finale gaven de vrouwen elkaar weinig ruimte. Met het rondenbord op vier probeerde Jessica Merkens (Mastermind) met een aanval de rest te verschalken. Het was Wittetruidraagster Anne Tauber (iM Farming) die het gat met Merkens dicht reed met Iris van der Stelt in de rug. Ditzelfde deed Tauber toen even later Jade van der Molen (Palet Schilderwerken) en Emma Engbers (Mastermind) probeerde te ontsnappen. Met de groep bij elkaar maakte Iris van der Stelt de wedstrijd in de sprint af. Corina Strikwerda moest op het laatste rechte stuk de klassementsleidster net voorbij laten. Elma de Vries eindigde als derde net voor Emma Engbers op het podium. Engbers lijkt in het klassement wel de belangrijkste concurrente voor Van der Stelt te worden. In de nieuwe stand staat zij op plaats twee nu 10,1 punt achter de vrouw in het Oranje.

Bekijk ook:

Uitslag