Schaatspeloton.nl - Nieuws - Regiomarathon: Overzicht Week 46

Regiomarathon: Overzicht Week 46

geplaatst maandag 21 november 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Schaatspeloton.nl volgt het hele winterseizoen de regionale marathons. Elke week zullen wij de resultaten van de verschillende ijsbanen in Nederland op een rijtje zetten. Deze week weer dertien wedstrijden op het regionale programma.

Maandag 14 november 2005 (Haarlem) – Rick van Leersum wint in Haarlem
In de C1-wedstrijd van maandag op Haarlem paktte een groep van vier rijders een ronde voorsprong op het peloton. Het kwartet mocht na 50 ronden aan de finale beginnen. Rick van Leersum won de wedstrijd, voor Richard Louman en Rick van der Hoorn werd derde. Sanne Bax won voor de derde keer de wedstrijd bij de Dames.

Woensdag 16 november 2005 (Groningen) – Internationaal podium in Groningen
Alexis Contin heeft in Groningen de C Divisie wedstrijd gewonnen. De Fransman versloeg de Koreaan Hoe Young Choi en Emiel Blauw. Opvallend was de zesde plek van Daniëlle Bekkering.

Woensdag 16 november 2005 (Assen) – Veteraan Herman Veneman wint in Assen
In Assen rijden het C1-peloton en de Veteranen samen in een wedstrijd over 50 ronden. Een kopgroep van zes C1-rijders en één Veteraan slaagde erin een ronde te pakken op het peloton. De veteraan in het gezelschap, Herman Veneman, klopte de C-rijders. Michiel van Goor won de C1-wedstrijd door als tweede over de streep te komen.

Vrijdag 18 november 2005 (Alkmaar) – Jeroen Slikker wint wedstrijd
In Alkmaar heeft Jeroen Slikker de C1-wedstrijd gewonnen door Sjaak Botman en Marinus Seijts naar respectievelijk de tweede en derde plek te verwijzen. Bij de Dames was er opnieuw spraken van een geheel door de gezusters Spigt bezet podium.

3. Willem Brantjes

Vrijdag 18 november 2005 (Den Haag) – Jochem Uithoven wint weer in Van Vliet Marathon
De 3e wedstrijd om de Haagse Van Vliet Infragroep marathoncup werd uiteindelijk opnieuw een prooi voor Jochem Uithoven. Hij was al eerder in de eerste wedstrijd de sterkste. Pas in de finale ontsnapte 3 man uit het peloton, Martijn Storm, Pieter Jan van Eck en Jochem Uithoven. Iedere ronde zagen zij het gaatje iets groter worden. In het peloton werd niet a la minute gereageerd met als resultaat dat het trio met bijna 100 meter voorsprong de laatste ronde in kon gaan. Martijn Storm hing al enkele ronden aan het elastiek waardoor de strijd om de 1e plek ging tussen Pieter Jan van Eck en Jochem Uithoven. De meeste juryleden hadden het beennummer van van Eck al opgeschreven als winnaar maar met een uiterste krachtsinspanning wist Uithoven van Eck nog net te kloppen op de streep. Martijn Storm werd 3e. (bron: http://www.ijsclub-eendracht.nl/)