Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dubbelslag voor Crispijn Ariëns in Heerenveen

Dubbelslag voor Crispijn Ariëns in Heerenveen

geplaatst zaterdag 4 november 2017 om 22:04:32 op Schaatspeloton.nl

Crispijn Ariëns klopt op de meet Bob de Vries (re.) die zojuist het gat met de geklopte Robert Post (li.) dicht gereden heeft

Crispijn Ariëns klopt op de meet Bob de Vries (re.) die zojuist het gat met de geklopte Robert Post (li.) dicht gereden heeft (bron: Schaatspeloton.nl)

De derde wedstrijd in de KPN Marathon Cup is gewonnen door Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans/Interfarms). De in Friesland woonachtige Brabander profiteerde in de finale optimaal van Bob de Vries (Royal A-ware) die in de laatste ronde het gat met vluchter Robert Post (Bouw & Techniek) dichtte maar daarna op de meet de meerdere moest erkennen in Ariëns, Frank Vreugdenhil (AB Vakwerk) werd derde. Door zijn overwinning nam Ariëns de Oranje leiderstrui over van de in de kopgroep afwezige klassementsleider Evert Hoolwerf (Royal A-ware).

Met een flink aantal extra gastrijders aan de start, er waren van langebaners zelfs dusdanig veel inschrijvers dat sommige van hen noodgedwongen later op de avond bij de Beloften moesten starten, bracht het marathonpeloton een aantrekkelijke wedstrijd op het ijs. De beslissende ontsnapping van twaalf man ontstond halverwege de wedstrijd. Bij de kopgroep was Bouw & Techniek met vier man goed vertegenwoordigd, Royal A-ware deed het met drie man. Van de gastrijders was alleen Jan Blokhuijsen in de kop aanwezig. Het twaalftal ging rond, maar dit was voor het peloton nog niet het teken om de wedstrijd op slot te gooien.

Tegenaanvallen volgden, daarbij ook klassementsleider Evert Hoolwerf die de beslissende ontsnapping gemist had. Hoolwerf deed dit met Simon Schouten (Royal A-ware), die al een ronde voorsprong had gepakt, in zijn kielzog. Zou deze aanval geslaagd zijn dan was Schouten alleen met twee ronden voorsprong op het peloton als winnaar uit de bus gekomen. AB Vakwerk, de hoofdsponsor van de wedstrijd die met Frank Vreugdenhil in de kopgroep vertegenwoordigd was, ging in de achtervolging en bracht hem terug aan het front. Terwijl dit gebeurde verloor Bouw & Techniek in de kopgroep Bart de Vries die door een val terugviel naar het peloton.

Met elf man ging de kopgroep dus de strijd aan om de winst. Vroeg in de finale brak de kopgroep in twee groepen uiteen. Zowel Royal A-ware, met Bob de Vries, en Bouw & Techniek, met Mats Stoltenborg, waren hier maar met een man aanwezig om de strijd aan te gaan samen met Crispijn Ariëns en Frank Vreugdenhil die het kwartet compleet maakten. Niels Mese (AB Transport Group) zag het gevaar en maakte de oversteek. De rest van de achtervolgers volgde en op dat moment ging Robert Post op volle vaart de aanval aan. Post nam solo een mooie voorsprong en leidde bij het luiden van de bel nog. Bob de Vries nam het initiatief in de achtervolging en haalde Post op 300 meter voor de streep bij. Crispijn Ariëns sprintte vanuit de rug van De Vries naar de overwinning. Frank Vreugdenhil behaalde achter De Vries de derde plaats.

Ariëns nam door zijn winst, en de afwezigheid van Hoolwerf, de Oranje leiderstrui over van de winnaar van de eerste twee marathons.

Bekijk ook:

Uitslag