Schaatspeloton.nl - Nieuws - Schaats in rug Pien van den Bos leidt niet tot zwaar letsel

Schaats in rug Pien van den Bos leidt niet tot zwaar letsel

geplaatst zondag 29 oktober 2017 om 22:10:46 op Schaatspeloton.nl

Pien van den Bos (midden, nr. 85) voert het peloton aan samen met nicht, en de uiteindelijke winnares van de wedstrijd, Anna van den Bos (links, nr. 33).

Pien van den Bos (midden, nr. 85) voert het peloton aan samen met nicht, en de uiteindelijke winnares van de wedstrijd, Anna van den Bos (links, nr. 33). (bron: Schaatspeloton.nl)

Pien van den Bos heeft aan haar val gisteravond tijdens de Regiotopmarathon in Leeuwarden geen zwaar letsel opgelopen. Dat blijkt na onderzoek in het ziekenhuis. Van den Bos kwam na vijftien ronden ten val en kreeg daarbij een schaats in haar rug. De wedstrijd werd geneutraliseerd om behandeling mogelijk te maken. Omdat de 17-jarige schaatsster uit Oostknollendam veel pijn in haar rug had overgehouden vonden artsen het noodzakelijk om een röntgenfoto te maken. Hier werd geen letsel op geconstateerd.

"Op de foto was te zien dat het allemaal in orde was." aldus Pien van den Bos, nicht van de uiteindelijk winnares Anna van den Bos. "Ze zeiden dat ik veel mazzel heb gehad omdat het heel dicht bij mijn ruggenmerg zat en dat het dan wel veel erger had kunnen aflopen. Gelukkig was dit niet het geval en mocht ik om kwart over één eindelijk naar huis."

Van den Bos heeft pijnstilling meegekregen zodat zei zich wel gewoon kan bewegen. Verwachting is dat ze snel zal kunnen herstellen en terug kan keren op de schaats.

Bekijk ook:

Pien van den Bos
Anna van den Bos sprint naar winst in Regiotop (28 oktober 2017)