Schaatspeloton.nl - Nieuws - Francesca Lollobrigida wint in Leeuwarden, Iris van der Stelt pakt Oranje

Francesca Lollobrigida wint in Leeuwarden, Iris van der Stelt pakt Oranje

geplaatst zaterdag 28 oktober 2017 om 20:34:26 op Schaatspeloton.nl

In Leeuwarden heeft Francesca Lollobrigida (Lasaulec) de KPMS Bouwadvies Marathon, de tweede etappe in de KPN Marathon Cup, gewonnen. De Italiaanse, die vorig seizoen elke marathon won waar zij startte maar vorige week in Amsterdam tactisch geklopt werd bij de seizoensopening, was in de eindsprint oppermachtig. Janneke Ensing (Speelman-Haak) en Aggie Walsma (CENNED) werden tweede en derde. Iris van der Stelt (mkbasics.nl) nam de Oranje leiderstrui over van haar afwezige ploeggenote Lisa van der Geest (mkbasics.nl).

Waar vorige week de aanvalsters beloond werden kregen zij in Leeuwarden niet loon naar werken. Door het peloton werd gecontroleerd gereden. Groepjes die het probeerde kregen weinig ruimte. Het meest interessant was een solo-aanval van Loes Adegeest (Speelman-Haak) die gecounterd werd door Lasaulec dat het peloton op tempo hield tot Adegeest werd teruggepakt. Na de intrekening van Adegeest met nog vijftiende ronden op het bord stak Jade van der Molen (Palet Schilderwerken) het lont in het kruitvat, zij kreeg Janneke Ensing (Speelman-Haak) mee waarna voormalig Nederlands Kampioene Rixt Meijer (uwgereedschap) het gevaar zag en succesvol probeerde over te steken. Al diep in de finale volgde het peloton echter snel en daarmee was de totale groep weer compleet.

In de massasprint die volgde stond er absoluut geen maat op Francesca Lollobrigida. Bij het ingaan van de laatste bocht ging de Italiaanse vol aan en reed haar concurrente op meters. Achter de rustig juichende Lollobrigida ging de tweede plaats naar Janneke Ensing en werd Aggie Walsma (CENNED) derde. Iris van der Stelt (mkbasics.nl) behaalde met een vierde plaats voldoende punten om de Oranje leiderstrui over te nemen van haar ziek afwezige ploeggenote Lisa van der Geest. Anne Tauber (iM Farming) werd negende en behield haar Witte jongerentrui.

Bekijk ook:

Uitslag