Schaatspeloton.nl - Nieuws - Groningse studenten nieuwe ITBB/Tjas-ploeg klaar voor het seizoen

Groningse studenten nieuwe ITBB/Tjas-ploeg klaar voor het seizoen

geplaatst vrijdag 20 oktober 2017 om 21:04:46 op Schaatspeloton.nl

"Het zijn mooie opvallende blauw/groene pakken geworden. We hebber er zin in met zijn allen" aldus Erik van de Worp over het pak van het nieuwe ITBB-Tjas.

De Amsterdamse studenten van SKITS krijgen in het Beloftenpeloton gezelschap van hun Groningse collega's van Tjas. Onder de naam ITBB/Tjas beginnen Michael Groot, Floran Bathoorn, Erik van de Worp en Guido van Gelder zaterdag op de thuisbaan van hun hoofdstedelijke collega's aan hun eerste seizoen als marathonploeg van studentevereniging Tjas. "Ik kom net terug van het kleding ophalen. Nu zijn wij definitief helemaal klaar voor het seizoen." aldus Van de Worp.

"Het zijn mooie opvallende blauw/groene pakken geworden. We hebber er zin in met zijn allen". Naast de 25-jarge Van de Worp zijn dat de 26-jarige Guido van Gelder, de 23-jarige Floran Bathoorn en de 21-jarige Michael Groot. Allemaal studenten uit Groningen, lid van 's werelds grootste studentschaatsvereniging Tjas. Deze winter komen ze samen uit in een gezamelijke ploeg in het Beloftenpeloton.

"Wij hadden al heel lang de wens en afgelopen april is besloten ook echt de stap te gaan maken". Meldt Van de Worp trotst om er meteen aan toe te voegen dat Guido van Gelder het meeste geregeld heeft. Van Gelder wist ook het bedrijf ITBB als sponsor te strikken. In het wedstrijdpak wordt het blauw van de allround technische dienstverlener met een breed spectrum aan diensten, innovatieve concepten en integrale oplossingen voor de sectoren utiliteit, industrie, overheid, zorg, onderwijs en woningbouw, gecombineerd met een groene kleur die de duurzaamheid van de geldschieter moet onderbouwen.

"Ik denk dat wij een mooi ploegje op het ijs kunnen brengen" blikt Van de Worp vooruit. "Floran en ik zijn tweedejaars Beloften en Michael en Guido maken hun debuut. Voor hen zal het een beetje afwachten zijn, maar de focus ligt voor in eerste instantie op uitrijden. Daarna willen wij consequent in de punten gaan rijden." De Groningers zien in de Amsterdammers van SKITS een voorbeeld. "Maar wij doen het helemaal met eigen leden" aldus Van de Worp "al snap ik natuurlijk ook wel dat als je de stap naar de Topdivisie maakt je er niet aan ontkomt buiten je club te kijken. Maar wij kunnen het nu nog zo doen."

Voor ITBB/Tjas zal de focus volledig op kunstijs liggen. Voor wedstrijden op de Weissensee of ander buitenlands natuurijs zijn de budgettaire mogelijkheden er nog niet.

Bekijk ook:

Team ITBB/Tjas