Schaatspeloton.nl - Nieuws - Doorstroommarathons dit seizoen in Haarlem, Heerenveen, Enschede en Olympisch Stadion

Doorstroommarathons dit seizoen in Haarlem, Heerenveen, Enschede en Olympisch Stadion

geplaatst dinsdag 10 oktober 2017 om 21:38:46 op Schaatspeloton.nl

Daniel Niero baarde afgelopen seizoen opzien door na winst bij de Beloften als doorstroomrijder derde te worden tijdens de Haarlemse doorstroommarathon in de Topdivisie. Komende winter komt hij uit voor AB Direct in de Topdivisie.

Daniel Niero baarde afgelopen seizoen opzien door na winst bij de Beloften als doorstroomrijder derde te worden tijdens de Haarlemse doorstroommarathon in de Topdivisie. Komende winter komt hij uit voor AB Direct in de Topdivisie. (bron: Schaatspeloton.nl)

De KNSB heeft voor komend seizoen vier wedstrijden aangewezen als zogenoemde doorstroommarathons. Op 18 november in Haarlem en 6 januari in Heerenveen stromen de beste Beloften-Heren door naar de Topdivisie en mogen de beste regionale talenten de vrijgevallen plekken in het Beloftenpeloton invullen. Deze wedstrijden tellen bij de Beloften niet mee voor de KPN Marathon Cup. Op vrijdag 9 februari stromen in Enschede de beste regiotalenten in bij de Beloften, maar stromen de top-Beloften niet door naar de Topdivisie. Zij doen dat een dag later wel in het Olympisch Stadion.

Doorstroommarathon seizoen 2017/2018:
18-11-2017 - Haarlem
06-01-2018 - Heerenveen
09-02-2018 - Enschede (alleen C-rijders doorstroom naar de Beloften)
10-02-2018 - Olympisch Stadion Amsterdam (alleen Beloften doorstroom naar Topdivisie)