Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bouw en Techniek wil doorgaan op ingeslagen weg

Bouw en Techniek wil doorgaan op ingeslagen weg

geplaatst zaterdag 16 september 2017 om 10:33:38 op Schaatspeloton.nl

Afgelopen seizoen won Bouw en Techniek met Mats Stoltenborg een marathon in Alkmaar, behaalde meerdere podiumplaatsen op zowel natuurijs- als kunstijs en won het ploegenklassement in de KPN Marathon Cup. Deze lijn wil het team in het nieuwe seizoen voortzetten. Zij zullen dat buiten de oudgedienden Bart de Vries, Mats Stoltenborg, Remco Schouten en Robert Post doen met nieuwkomers Jordy Harink en Bart Swings, een nieuwe opleidingsploeg met Kars Jansman, Luc ter Haar en Alexis Contin en Ron Neymann die het begeleidingsteam zal versterken.

Met nieuwkomers Jordy Harink en Bart Swings heeft het team zich voor zowel natuur- als kunstijs versterkt. De begeleidingsstaf is dit jaar verder uitgebreid. Jeroen de Vries is nog altijd verantwoordelijk voor de coaching en de trainingsprogramma’s. Aankomend seizoen wordt hij hierbij ondersteund door Ron Neymann.

Het team is naast de marathon ook actief bij het langebaanschaatsen en de massa-start. Schouten, Stoltenborg en De Vries nemen eind oktober deel aan het Nederlands Kampioenschap afstanden.

Opleidingsteam
Nieuw dit jaar is het opleidingsteam van Bouw en Techniek. In dit team krijgen Kars Jansman en Luc ter Haar de kans om zich te ontwikkelen in de marathoncompetitie. Deze jonge talenten sluiten aan bij het trainingsprogramma van het topteam. Ook zal de ervaren Alexis Contin een klein aantal marathons in dit team rijden en op deze manier zijn expertise op de talenten over brengen.

Stap vooruit
Ploegenvertegenwoordiger Dolf Wissmann spreekt met de organisatie voor het nieuwe seizoen van een stap naar de toekomst. "We hebben een selectie met ervaren rijders en jonge talenten. Op deze manier willen wij een ploeg zijn die aankomend seizoen mee doet om de prijzen maar zeker ook bijdraagt aan de toekomst van de sport."

De ploeg wordt ondersteund door sponsoren uit de bouw en technische sector. Wissmann: "We zijn hartstikke blij met de sponsoren die ons team ondersteunen, we hopen dat zij mooie wedstrijden voorgeschoteld krijgen. Daarnaast hebben wij een aantal events rond de wedstrijden waarbij de verschillende sponsoren uit dezelfde sector elkaar op een sportieve manier ontmoeten en wellicht kunnen netwerken."