Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rik Qualm stopt met marathonschaatsen

Rik Qualm stopt met marathonschaatsen

geplaatst dinsdag 12 september 2017 om 20:57:14 op Schaatspeloton.nl

Afgelopen winter bleven de ereplekken voor de Wassenaarder beperkt tot een bronzen medaille tijdens het Open Oostenrijkse Kampioenschap op de Weissensee.

Afgelopen winter bleven de ereplekken voor de Wassenaarder beperkt tot een bronzen medaille tijdens het Open Oostenrijkse Kampioenschap op de Weissensee. (bron: Schaatspeloton.nl)

Komende winter keert Rik Qualm niet meer terug in het Beloftenpeloton. De 19-jarige voormalig Juniorenkampioen kampt met motivatieproblemen waardoor hij het plezier in de sport verloren is. Dit doet hem nu besluiten te stoppen met marathonschaatsen. In het seizoen 2015/2016 was Qualm in de kleuren van Groenehartsport.nl nog goed voor drie overwinningen. Afgelopen winter bleven de ereplekken voor de Wassenaarder beperkt tot een bronzen medaille tijdens het Open Oostenrijkse Kampioenschap op de Weissensee.

Qualm beleefde zijn mooiste momenten twee seizoenen geleden toen hij driemaal de zege behaalde. "De mooiste was toen ik samen met Christiaan (Hoekstra, red.) een een-tweetje behaalde" blikt Qualm terug op de winst in Assen waar hij met zijn toenmalige ploeggenoot, die nu uitkomt voor AB Direct in de Topdivisie, de eerste twee plaatsen bezette in de massasprint. De Groenehartsport.nl-ploeg wist dat seizoen meerdere wedstrijden te domineren en voor de afscheidnemende Qualm waren dan ook niet alleen zijn overwinningen iets waar hij positief op terugkijkt maar ook de momenten met de ploeg en een moment in het bijzonder. | De overwinning van Niels (Overvoorde, red.) waar wij ons als ploeg lieten afzakken."

Bekijk ook:

Rik Qualm