Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rijderslijsten 2017/2018 bekend, drie opleidingsploegen in Topdivisie

Rijderslijsten 2017/2018 bekend, drie opleidingsploegen in Topdivisie

geplaatst donderdag 7 september 2017 om 12:00:00 op Schaatspeloton.nl

Met AB Transport Group, AB Vakwerk en AB Direct staan er zo nu komende winter maar liefst drie ploegen met AB in de naam aan de start.

Met AB Transport Group, AB Vakwerk en AB Direct staan er zo nu komende winter maar liefst drie ploegen met AB in de naam aan de start. (bron: Schaatspeloton.nl)

De KNSB heeft vandaag de rijderslijst voor het nieuwe seizoen bekend gemaakt. De lijst bevat drie ploegen die de nieuwe officiële status van opleidingsploeg hebben gekregen. Deze ploegen mogen uit maximaal drie rijders bestaan en zijn gelieerd aan een moederploeg, maar mogen op het ijs niet met elkaar samenwerken. Het gaat hierbij om Opleiding voor B&T als opleidingsploeg van Bouw & Techniek, AB Transport Group als opleidingsploeg van Royal A-ware en AB Direct als kleine dochter van AB Vakwerk.

3x AB
Met AB Transport Group, AB Vakwerk en AB Direct staan er zo nu komende winter maar liefst drie ploegen met AB in de naam aan de start. Alleen AB Vakwerk en AB Direct zijn hierbij met elkaar verbonden. AB Transport Group heeft als opleidingsploeg van Royal A-ware geen band met de andere AB-ploegen.

Dertien Herenploegen
Met AB Vakwerk, Bouwselect, Bouw & Techniek, De Haan Westerhoff Zonwering, LottoNL-Jumbo, Okay Fashion & Jeans / Interfarms, Port of Amsterdam/SKITS, Royal A-ware en Skate4AIR staan er negen volwaardige Topdivisieploegen op de lijst bij de Heren. Daarnaast brengen de drie opleidingsploegen en een losstaand Team Internationaal met Dmitri Babenko en Fabio Francolini het aantal op dertien ploegen en 64 rijders. Bij de Dames hebben tweeëntwintig ploegen met 87 rijdsters een plek gekregen in de Topdivisie. Ook bij de Beloften zijn bijna alle van de 87 rijders komende winter aan een ploeg verbonden. Slechts vijf rijders, Björn Bakker, Peppijn van der Vinne, Jorn Haalboom, Kees Heemskerk en Luuc Bugter, zullen zonder officiële sponsor het ijs betreden.

Bekijk ook:

Kalender KPN Grand Prix rond met drie wedstrijden in Luleå (5 juli 2017)
Schaatsbond moet enkele gesettelde dames teleurstellen ten behoeve van doorstroom (5 mei 2017)
Rijderslijst Dames Topdivisie 2017/2018
Rijderslijst Heren Beloften 2017/2018
Rijderslijst Heren Topdivisie 2017/2018
Ploegen 2017/2018