Schaatspeloton.nl - Nieuws - Marino laat Björn Stoltenborg en Jerrie Suyker debuteren bij Beloften

Marino laat Björn Stoltenborg en Jerrie Suyker debuteren bij Beloften

geplaatst donderdag 20 juli 2017 om 11:30:36 op Schaatspeloton.nl

Björn Stoltenborg rijdt komend seizoen, net als Jerrie Suyker, voor Stichting Marino.

Björn Stoltenborg rijdt komend seizoen, net als Jerrie Suyker, voor Stichting Marino. (bron: Schaatspeloton.nl)

Komende winter zal de Stichting Marino een voltallige Beloftenploeg op het ijs brengen. Marino, wat staat voor Marathonschaatsers in Opleiding, laat daarbij Björn Stoltenborg en Jerrie Suyker hun debuut maken bij de Beloften. Het tweetal voegt zich bij Maarten van der Salm en Mitchel Zijp die afgelopen winter al voor Marino op het ijs kwamen en in 2017/2018 voor het vierde seizoen op rij op het ijs gaan komen. Thijs van Meurs blijft in het 6-Banentoernooi actief voor de geel-blauwe formatie, terwijl Roy van Es stopt.

Björn Stoltenborg, de oudere broer van Topdiviserijder Mats, won afgelopen winter de Baancompetitie van Haarlem. Zowel Stoltenborg als Suyker mochten afgelopen seizoen in de doorstroomwedstrijden al ruiken aan de wedstrijd in het Beloftenpeloton. Suyker kwam daarbij tot een 41e plaats tijdens de Flevobokaal en werd 33e bij de cupwedstrijd in Eindhoven, Stoltenborg werd een keer dertigste en een maal vijftiende.

Marjo Hin is ook komend seizoen ploegleider van de ploeg die daarnaast verzorgt zal worden door Henk Hin en Frank Zijp als plaatsvervangend ploegleider kent. Stichting Marino kent op internet haar thuis op www.marinoschaatsers.nl.