Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kalender KPN Grand Prix rond met drie wedstrijden in Luleå

Kalender KPN Grand Prix rond met drie wedstrijden in Luleå

geplaatst woensdag 5 juli 2017 om 15:32:47 op Schaatspeloton.nl

Simon Schouten won afgelopen seizoen in Luleå, komend seizoen rijdt het peloton daar drie keer.

Simon Schouten won afgelopen seizoen in Luleå, komend seizoen rijdt het peloton daar drie keer. (bron: Vincent Riemersma)

De wedstrijdkalender voor de KPN Grand Prix is compleet na de toevoeging van drie wedstrijden in Luleå. De stad in het hoge noorden van Zweden ontvangt het marathonpeloton eind februari voor het afsluitende drieluik van de natuurijscyclus die begint met de Alternatieve Elfstedentocht en de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee. De wedstrijden op het Runnmeer bij Falun keren niet terug op de KPN Grand Prix-kalender. Interesse van andere landen en locaties en contacten die de KNSB daar over heeft gehad leidt komend seizoen nog niet tot uitbreiding van deze internationale competitie.

Afgelopen winter was Luleå voor het eerst gastheer voor een wedstrijd in de KPN Grand Prix. Na deze wedstrijd streek het peloton nog neer voor twee slotwedstrijden in Falun. Dat verandert komende winter. Na de twee openingswedstrijden, de Alternatieve Elfstedentocht op woensdag 31 januari en de Aart Koopmans Memorial op zaterdag 3 februari, op de Oostenrijkse Weissensee worden drie wedstrijden verreden in Luleå. Dat zal gebeuren op donderdag 22, zaterdag 24 en zondag 25 februari. Op de vrijdag 23 februari zal een toertocht worden georganiseerd.

Nieuwe locaties: contacten en interesse, uitbreiding nog niet realistisch
Voor deze winter blijft het bij vijf wedstrijden in de KPN Grand Prix. "Met andere landen en locaties is wel contact geweest en hebben interesse in het marathonschaatsen, maar dat is voor het komende seizoen nog niet realistisch" laat competitieleider Willem Hut weten. "Het blijft de vraag wanneer we de KPN Grand Prix kunnen uitbreiden"

Programma KPN Grand Prix 2017/2018
Wo. 31/01 - Alternatieve Elfstedentocht - Weissensee (Oos.)
Za. 03/02 - Aart Koopmans Memorial - Weissensee (Oos.)
Do. 22/02 - KPN Grand Prix 3 - Luleå (Zwe.)
Za. 24/02 - KPN Grand Prix 4 - Luleå )Zwe.)
Zo. 25/02 - KPN Grand Prix Finale - Luleå (Zwe.)

Bekijk ook:

Runn-organisator teleurgesteld, trots en met blik vooruit na verlies Grand Prixwedstrijden (5 juli 2017)