Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ploegen ZiuZ/Uplus rond na komst Sharon Hendriks, Elsemieke van Maaren en Nynke Pellikaan

Ploegen ZiuZ/Uplus rond na komst Sharon Hendriks, Elsemieke van Maaren en Nynke Pellikaan

geplaatst woensdag 31 mei 2017 om 17:31:41 op Schaatspeloton.nl

De 24-jarige Sharon Hendriks, in december 2013 nog goed voor een overwinning op het hoogste niveau, komt na een jaar waar zij door lichamelijke ongemakken niet in actie kon komen voor Steigplank.com over naar de ploeg van haar jongere zus.

De 24-jarige Sharon Hendriks, in december 2013 nog goed voor een overwinning op het hoogste niveau, komt na een jaar waar zij door lichamelijke ongemakken niet in actie kon komen voor Steigplank.com over naar de ploeg van haar jongere zus. (bron: Schaatspeloton.nl)

De samenwerkende ploegen van ZiuZ en Uplus hebben zich voor het volgende seizoen versterkt met Sharon Hendriks, Elsemieke van Maaren en Nynke Pellikaan. Dat weet Schaatsen.nl te melden. Sharon Hendriks, die afgelopen seizoen langs de kant stond, voegt zich bij haar nieuwe ploeg bij zus Chantal Hendriks. Naast het komende drietal en Chantal Hendriks blijven Leonie Lubbinge, Bianca Roosenboom, Kelly Schouten en Bianca Bakker de samenwerking trouw. Welke rijdster voor welke van de twee ploegen zal gaan rijden wordt later bekend.

Naast het achttal landelijke rijdsters zal Berber Vonk, die noodgedwongen moest degraderen, als inval- en regionale rijdsters actief zijn voor de ploegencombinatie. De 24-jarige Sharon Hendriks, in december 2013 nog goed voor een overwinning op het hoogste niveau, komt na een jaar waar zij door lichamelijke ongemakken niet in actie kon komen voor Steigplank.com over naar de ploeg van haar jongere zus. Elsemieke van Maaren komt over van Forte Development, terwijl Nynke Pellikaan na het stoppen van Egbert Egberts/PTH Groep opzoek was naar een nieuwe ploeg. ZiuZ/Uplus verloor eerder Inge Mostert aan Nedflex/Vakantieplaya.nl en zag Birgit Witte stoppen.