Schaatspeloton.nl - Nieuws - Neo-Seniorenkampioen Niels Overvoorde naar Port of Amsterdam/SKITS

Neo-Seniorenkampioen Niels Overvoorde naar Port of Amsterdam/SKITS

geplaatst vrijdag 28 april 2017 om 12:39:02 op Schaatspeloton.nl

Niels Overvoorde

Niels Overvoorde (bron: Schaatspeloton.nl)

Niels Overvoorde zal komend seizoen gaan debuteren in de Topdivisie voor Port of Amsterdam/SKITS. De 20-jarige Nederlands Kampioen marathonschaatsen bij de Neo-Senioren komt over van Groenehartsport.nl waarvoor hij naast de winst tijdens het NK ook goed was voor de zege in de Beloftenmarathon in Rotterdam. Overvoorde voegt zich bij de studenteploeg bij Mark van der Harst en Niels Immerzeel die ook in de Topdivisie gaan debuteren en Tijs van der Steen en Christoffel Hendriks die hun contracten verlengden. Met een eventuele zesde rijder wordt door de ploeg nog gesproken.

Niels Overvoorde is na twee jaar in de beloftendivisie, waarin hij drie overwinningen behaalde, klaar voor de stap omhoog. Ploegleider Casper Helling is blij met de komst van Overvoorde. "Het was voor ons even puzzelen na het vertrek van drie goede A-rijders, maar met Niels halen we een groot talent binnen. Samen met Mark van der Harst en Niels Immerzeel hebben we dan drie toptalenten, die bij ons te kans krijgen om door te groeien. Ook bij Tijs (van der Steen) en Christoffel (Hendriks) zie ik nog serieuze ruimte voor ontwikkeling. Al met al een heerlijk team om mee aan de slag te gaan."

Overvoorde is ook tevreden met zijn transfer. "Afgelopen jaar heb ik gemerkt, zeker met de doorstroomwedstrijden, dat ik het niveau van de A-Divisie wel aan zou kunnen. Ik ben dan ook heel blij dat ik daar bij deze ploeg de kans voor krijg."

Teammanager Guus Heijnen sluit zich aan bij de woorden van Helling. "Onze hoofdsponsor heeft zich weer voor twee seizoenen aan ons verbonden, dat geeft rust en vertrouwen. We willen met deze groep jonge talentvolle rijders echt aan de slag om betere schaatsers van ze te maken en gaan komende jaren flink investeren in faciliteiten."

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2017