Schaatspeloton.nl - Nieuws - ACE en Artecef hebben ploegen voor volgend seizoen rond

ACE en Artecef hebben ploegen voor volgend seizoen rond

geplaatst maandag 13 maart 2017 om 23:10:12 op Schaatspeloton.nl

Dieuwertje van Kalken rijdt komend seizoen niet voor ACE maar voor zusterploeg Artecef.

Dieuwertje van Kalken rijdt komend seizoen niet voor ACE maar voor zusterploeg Artecef. (bron: Schaatspeloton.nl)

De damesploegen van ACE en Artecef hebben de samenstelling voor volgend seizoen rond. Artecef verwelkomt Britt Tjalma die overkomt van KOGA, Marlous Hoogeveen van het stoppende Egbert Egberts en Daniëlle Ootes van Naturalicious. Dieuwertje van Kalken en Viviana Rodriquez Rojas wisselen van ploeg. De Chileens Rodriguez Rojas verkast van Artecef naar ACE en voegt zich daar bij Lieke Mossinkoff en Marieke van Ede die promoveert. Ook de van Distil overkomende Kirsten Joustra zal haar landelijke debuut gaan maken bij ACE.

Artecef zag eerder Anne Tauber vertrekken naar iM FARMING en Marianne van Leeuwen stoppen. Ook ACE had met Akke Pronk een stopper in de gelederen en ziet volgend seizoen ook Eva van den Born niet meer terug. Van den Born rijdt net als Lisanne Buurman (Artecef) volgend seizoen niet landelijk.

Ploegleidster Henny Borst-Bok, die samen met Peter Nauta de begeleiding vormt van de dubbelploeg, geeft aan blij te zijn met de nieuwe samenstelling en verwacht dat de rijdsters elkaar beter kunnen maken. "De meiden zijn sociaal aan elkaar gewaagd. Ze variëren in leeftijd, ervaring en kracht."

Bekijk ook:

Pelotonsoudste Marianne van Leeuwen gaat stoppen (26 februari 2017)
Transferoverzicht 2017