Schaatspeloton.nl - Nieuws - Regiomarathon: Overzicht Week 40

Regiomarathon: Overzicht Week 40

geplaatst zondag 9 oktober 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Schaatspeloton.nl volgt het hele winterseizoen de regionale marathons. Elke week zullen wij de resultaten van de verschillende ijsbanen in Nederland op een rijtje zetten. Deze week stonden de eerste schaatsmarathons op het programma. Zondag beet Utrecht de spits af en vrijdag j.l. was het de beurt aan Den Haag.

Zondag 2 oktober 2005 (Utrecht) - Richard van Klooster wint eerste marathon
De eerste kunstijsmarathon van het seizoen 2005/2006 vond plaats op de Vechtsebanen in Utrecht. Vier C-Divisiewedstrijden stonden op het programma zonder een aparte Dames-wedstrijd.
Timo Verkaaik, Jurgen Meijer en Richard van Klooster finishen de C1-wedstrijd met één ronde voorsprong op het peloton. Van dit drietal, waarvan Timo Verkaaik het vorige seizoen de 3e plek in de eindstand van de baancompetitie bezette, was de uit Linschoten afkomstige Richard van Klooster uiteindelijk het sterkst. Timo Verkaaik werd 2e en Jurgen Meijer legde beslag op de derde plek in deze hoogste regionale categorie.

3. Mark Groot

Vrijdag 7 oktober 2005 (Den Haag) – Lars Hoogenboom wint, Adformatie bezet het podium
In tegenstelling tot Utrecht was in Den Haag de eerste wedstrijd open voor landelijke A- en B-rijders. Het was de landelijke A-rijders nog toegestaan in de eerste C1-wedstrijd te starten. Deze eerste wedstrijd telt niet mee voor de baancompetitie, de Oomssport Cup.
Lars Hoogenboom en zijn teamgenoot bij Adformatie, Koen Lankhaar, hadden aan het eind van de 75 ronden tellende wedstrijd één extra ronde voorsprong op een groep met achtervolgers. In deze groep wist Eric-Jan Hagedoorn, eveneens rijdend voor Adformatie, de 3e plek te behalen. In de finale wist Lars Hoogenboom de wedstrijd te winnen, Koen Lankhaar werd 2e.
Bij de Dames won Maurine Kroon. Zij verwees de landelijke rijdster Sabine van der Wiel naar de tweede plek, Bianca Kolk werd 3e.

A/B/C1 – 75 ronden