Schaatspeloton.nl - Nieuws - Wedstrijdpeloton in Alternatieve Elfstedentocht tot aan Dolomitenblick

Wedstrijdpeloton in Alternatieve Elfstedentocht tot aan Dolomitenblick

geplaatst dinsdag 31 januari 2017 om 09:24:44 op Schaatspeloton.nl

Waar zaterdag het peloton nog moest keren tijdens het Open NK zal het woensdag door kunnen rijden tot aan het ver gelegen Dolomitenblick.

Waar zaterdag het peloton nog moest keren tijdens het Open NK zal het woensdag door kunnen rijden tot aan het ver gelegen Dolomitenblick. (bron: Schaatspeloton.nl)

Morgen zal de wedstrijdversie van de Alternatieve Elfstedentocht verreden worden over een grote ronde van 25 kilometer. Daarmee zal voor de eerst in lange tijd door het peloton Dolomitenblick aangedaan worden aan het uiterste oostpunt van het grote meer van de Weissensee. Het ver afgelegen Dolomitenblick heeft een haast mythische naam omdat het vanaf de dorpen rond de Weissensee alleen bij lange strenge vorst over het meer te bereiken is.

Het was lang onzeker of Dolomitenblick aangedaan kon gaan worden. Er moest gezocht worden naar een traject dat een al uitgelegd baan op het uiterste oostpunt van het meer met de 10 kilometer lange baan waar afgelopen zaterdag het Open NK werd verreden kon verbinden. Hierbij was er de moeilijkheid dat toen dat traject gevonden was het over een enkele baan ging, vergelijkbaar met het stuk van Bartlehiem naar Dokkum in de echte Elfstedentocht.

"Hoe geweldig is het dat we de Alternatieve Elfstedentocht dit jaar over een ronde van 25 kilometer kunnen houden." stelt competitieleider Willem Hut die dolgelukkig is dat het gelukt is dit te bewerkstellen. "Hiermee kunnen we ook Dolomitenblick aandoen, het Siberië van Oostenrijk, de plek waar iedereen het altijd over heeft, bijna nooit bereikbaar is, maar nu zelfs onderdeel is van het parcours!"

Extra maatregelen voor veiligheid en verzorging
In verband met de veiligheid zullen woensdag tijdens de wedstrijd geen toerrijders op het traject naar Dolomitenblick worden toegestaan. Datzelfde geldt vandaag tijdens de toertocht van de Alternatieve Elfstedentocht in ruil ook voor wedstrijdrijders. Hut roept de wedstrijdrijders dan ook op vandaag vooral te trainen op de lussen binnen het parcours op het kleine meer van de Weissensee.

Omdat de ronde van de wedstrijd dus 25 kilometer is zullen de rijders slechts acht keer de finish passeren. Om verzorging voor de rijders te faciliteren zal er een extra verzorgingsplek georganiseerd worden halverwege het parcours, net voor en na het traject naar Dolomitenblick. Dit is ter hoogte van de Unoxboog, waar zich ook een opstapplek en parkeerplek te vinden is.