Schaatspeloton.nl - Nieuws - Okay en Palet winnen ploegenachtervolging Weissensee

Okay en Palet winnen ploegenachtervolging Weissensee

geplaatst maandag 30 januari 2017 om 13:05:47 op Schaatspeloton.nl

De jaarlijkse ploegenachtervolging op de Weissensee om de Grote Prijs Peptiplus is gewonnen door de Topdivisieheren van Okay Fashion & Jeans, de Dames van Palet Schilderwerken en de Beloften van Stouwdam. Okay dat optimaal gebruik kon maken van wissels rekende in de finale af met Royal A-ware dat met de minimale drie rijders van start ging. Palet was in de eindstrijd te sterk voor de verrassende finalisten van Sportvrouw.com/Monalyse.

Heren
Na een voorronde waarin Okay Fashion & Jeans de snelste tijd noteerde voor Royal A-ware troffen die twee elkaar in de finale. Lasaulec die de derde tijd reed en De Haan Westerhoff die de vierde tijd op de klokken zette streden in de troostfinale. Hierin klopte Lasaulec de concurrentie en verzekerde zich van de derde plaats. Okay Fashion & Jeans had tussen de voorronde en de finale optimaal geprofiteerd van de zesmansploeg die zij op de Weissensee hebben. Naar de finale toe werden twee rijders ingewisseld en met frisse adem in de ploeg klopten de vier man van ploegleider Peter de Vries het Royal A-ware-drietal Arjan Stroetinga, Simon Schouten en Bob de Vries.

Dames
Bij de Dames verraste Sportvrouw.com/Monalyse met de tweede tijd in de voorronde. Palet Schilderwerken pakte met duidelijk verschil de snelste tijd in de voorronde. Ze deden dat in een heat met MKBasics.nl dat door ziekte van Lisa van der Geest met slechts twee rijdsters van start ging. MKBasics.nl kwam niet verder dan de zesde plaats en was uitgeschakeld. CENNED en Ziuz streden na de derde en vierde tijd geschaatst te hebben de strijd om het brons. Hierin klopte CENNED hun collega’s. In de finale kon Sportvrouw.com/Monalyse in het begin bij Palet blijven maar in de loop van de eindstrijd liet Palet de concurrentie achter zich.

Beloften
Bij de Beloften was de ploeg van Stouwdam.nl te sterk voor Stehmann. Groenehartsport.nl won de strijd om het brons tegen de Beloftenploeg van Port of Amsterdam/SKITS