Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ingmar Berga verschalkt sprinters en wint Open NK

Ingmar Berga verschalkt sprinters en wint Open NK

geplaatst zaterdag 28 januari 2017 om 14:55:59 op Schaatspeloton.nl

Het KPN Open Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen is gewonnen door Ingmar Berga (Okay Fasion & Jeans). De 32-jarige Drent ontsnapte in de laatste kilometer op de Oostenrijkse Weissensee uit het peloton en bleef solo de sprintende groep voor. Gary Hekman (AB Vakwerk) won de pelotonsprint om het zilver, brons was er voor Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans). Kanshebbers Arjan Stroetinga en Evert Hoolwerf (Royal A-ware) kwamen in de slotfase samen ten val.

Aanvallen kregen op het ijs van de Weissensee weinig ruimte en dat was niet omdat het niet geprobeerd werd. Het meest kans rijk was een grote groep, als je wil een eerste peloton, van vijftien rijders die weg waren in de finale. Hierbij ontbrak favoriet Gay Hekman wat zijn AB Vakwerk-ploeg tot de achtervolgen dwong. Zij slaagden erin aansluiting te vinden en nadat de rappe Arjan Stroetinga en Evert Hoolwerf door een gezamenlijke val elkaar uitschakelde was Hekman de te kloppen man in de eindsprint. Maar nog voordat die sprint aanging was het Ingmar Berga die onder de boog van de laatste kilometer zijn laatste krachtsinspanning deed ontbranden. Gary Hekman ging zijn eindsprint te laat aan en kon Berga niet mee achterhalen.

Voor Ingmar Berga was het na de titel in 2014 zijn tweede overwinning tijdens het Open Nederlands Kampioenschap. Op het podium kreeg Gary Hekman het zilver en Berga’s ploeggenoot Crispijn Ariëns was goed voor het brons.

Bekijk ook:

Uitslag