Schaatspeloton.nl - Nieuws - Al tienmaal eremetaal voor Daniëlle Bekkering bij Open NK

Al tienmaal eremetaal voor Daniëlle Bekkering bij Open NK

geplaatst vrijdag 27 januari 2017 om 20:35:07 op Schaatspeloton.nl

Daniëlle Bekkering is met tien medailles tijdens een Open NK de absolute recordhoudster.

Daniëlle Bekkering is met tien medailles tijdens een Open NK de absolute recordhoudster. (bron: Schaatspeloton.nl)

Morgen wordt voor de zesentwintigste keer het Open Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen op buitenlands natuurijs verreden. Op de Oostenrijkse Weissensee staat dan ook Daniëlle Bekkering (KOGA) aan het vertrek. De Groningse gaat op jacht naar haar elfde eremetaal tijdens zo'n kampioenschap. Met haar tien medailles op een Open NK, vijf gouden, twee zilveren en drie bronzen, is Bekkering absoluut recordhoudster.

Daniëlle Bekkering behaalde haar eremetaal negen keer op de Weissensee. In 2002 won ze in het Zweedse Mora brons. Mariska Huisman volgt bij de vrouwen met vijf ONK-medailles, waarvan vier gouden en een bronzen, op respectabele afstand. Klasina Seinstra en Linda Verdouw wonnen elk viermaal een medaille tijdens de open-titelstrijd. Seinstra deed dat drie keer op de Plansee, de locatie waar de eerste edities van het Open NK werden gehouden. Carla Ketellapper-Zielman (KOGA) zou zaterdag op de Weissensee een vierde medaille kunnen pakken. De verdedigend kampioen was naast haar titel van vorig jaar ook in 2010 de beste en kreeg in 2014 het zilver omgehangen.

Heideman recordhouder bij de mannen
Bij de mannen staat Jan Maarten Heideman met zes medailles bovenaan. Heideman was op de Weissensee drie keer goed voor te titel en behaalde daarna ook zilver en tweemaal brons. Arjan Stroetinga en René Ruitenberg hebben elk vier medailles gehaald. Bij Stroetinga waren de kleuren daarvan tweemaal goud en twee keer brons. Ruitenberg behaalde naast zijn Open Nederlandse Titel op het Zweedse natuurijs van Mora in 2002 ook een keer zilver en tweemaal brons op de Weissensee.

Bekijk ook:

Open NK-medaillewinnaars (Dames)
Open NK-medaillewinnaars (Heren)