Schaatspeloton.nl - Nieuws - Niels Mesu sprint in Groningen naar tweede kunstijszege

Niels Mesu sprint in Groningen naar tweede kunstijszege

geplaatst zaterdag 21 januari 2017 om 22:23:08 op Schaatspeloton.nl

De Bouwselect Marathon, de elfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup, is in Groningen gewonnen door Niels Mesu (AB Transport). De in Heerenveen woonachtige Zeeuw won de sprint van een grote kopgroep en behaalde zo zijn tweede kunstijsoverwinning op het hoogste niveau. Evert Hoolwerf en Bob de Vries (beiden Royal A-ware) eindigde als tweede en derde. Mats Stoltenborg (Bouw & Techniek) werd zevende en behield het Oranje leiderspak.

Royal A-ware vond zich voltallig terug in een kopgroep van eenentwintig rijders die het peloton op een ronde konden zeggen. Ook Okay Fashion & Jeans was met vier rijders goed vertegenwoordigd. Uit die ploeg was het Marcel van Ham (Okay Fashion & Jeans) die de finale opende met een aanval samen met Mats Stoltenborg. Royal A-ware gaf echter geen ruimte en toen nadat het tweetal was teruggepakt ook Ingmar Berga (Okay Fashion & Jeans) de aanval koos was de trein van de zuivelgigant te sterk. Rondenlang was het het lichtblauw van Royal A-ware dat de kop kleurde. Achter hen werd gevochten om de posities.

Die strijd werd gewonnen door Luc ter Haar (De Haan Westerhoff) en Niels Mesu. Mesu pakte de leiding in de laatste ronde en toen Arjan Stroetinga (Royal A-ware) op het laatste rechte stuk op tweede positie ten val kwam was de Zeeuw vervolgens onklopbaar. Evert Hoolwerf die door de val van ploeggenoot Stroetinga licht gehinderd werd eindigde als tweede en Bob de Vries klopte in de sprint om de derde plaats net Luc ter Haar. Klassementsleider Mats Stoltenborg eindigde als achtste en zag Mesu tot op 1,9 punten komen in het klassement waar ook Bob de Vries en de in Groningen als zesde gefinishte Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans) en Sjoerd den Hertog (Lasaulec) die in Kardinge als vijfde eindigde nog absoluut in de running zijn om de eindzege op te eisen.

Bekijk ook:

Uitslag