Schaatspeloton.nl - Nieuws - Projectgroep Marathonschaatsen opent crowdfundingactie voor onder andere livestream

Projectgroep Marathonschaatsen opent crowdfundingactie voor onder andere livestream

geplaatst donderdag 19 januari 2017 om 17:12:24 op Schaatspeloton.nl

De Projectgroep Marathonschaatsen heeft de eerder al aangekondigde crowdfundingactie voor de ondersteuning van onder andere de livestream bij marathonschaatswedstrijden vandaag geopend. Ze doen dat via de nieuw gelanceerde website Marathonschaatsen.com. Daar vragen ze nu om een kleine bijdrage om de benodigde 2.500 euro per uitzending bij elkaar te halen. "Als iedereen met hart voor het marathonschaatsen een bijdrage doet, dan moet het ons lukken om te blijven uitzenden!"

"Dit seizoen hebben we de meeste marathonwedstrijden uitgezonden via een livestream op internet. Er is ook een samenvatting van elke wedstrijd. Wij vinden het een aanwinst voor het marathonschaatsen. Jij ook? Dan hopen we dat je mee wilt helpen!" laat de projectgroep, bestaand uit Ubbo Kuper en Marianne van Leeuwen in samenwerking met Willem Hut, weten. "Want elke week uitzenden kost geld. Veel mensen zetten zich onbezoldigd in om de stream voor elkaar te krijgen en het bedrijf dat de stream maakt rekent daarvoor een minimaal bedrag. Maar er is heel wat nodig; 4 camera’s, een regiewagen, apparatuur voor de commentatoren enzovoorts. Elke uitzending kost ons minstens 2.500 euro. En de pot is nu leeg."

Meer dan de livestream
De projectgroep, die sinds maart 2016 acties bezig is het marathonschaatsen meer op de kaart, te zetten kijkt daarnaast ook naar de mogelijkheden om meer met de kunstijswedstrijden op zaterdagavond te doen. "De wedstrijden op zaterdagdagavond moeten weer een feestje worden waar iedereen graag naar toe komt. Natuurlijk voor de wedstrijden, maar ook om wat te beleven." Aldus de groep op het nieuwe Marathonschaatsen.com waar ze meer plannen uit de doeken doen, waaronder de feestelijke omlijsting van de cupfinale op 4 maart.

Ook ambities voor natuurijs
Ambities van de projectgroep gaat verder dan de liveuitzendingen van de marathons op kunstijs. "Als we met deze crowfundingactie genoeg geld ophalen, dan kunnen we ook mooie uitzendingen maken vanaf de Weissensee en vanuit Zweden. Help jij ons mee om het marathonschaatsen weer groot te maken? Doe dan een bijdrage en vraag alle liefhebbers van het marathonschaatsen om mee te doen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het marathonschaatsen de aandacht krijgt die het verdient!"

Uit de schaduw van de langebaan
Op de vraag waarom de projectgroep dit allemaal wil doen zeggen ze "Omdat we vinden dat marathonschaatsen al te lang in de schaduw staat van het langebaanschaatsen. En dat we vanuit de marathonwereld zelf moeten zorgen voor groei van de sport en voor vernieuwing in de sport. Ook de KNSB ziet het marathonschaatsen als een mooie case voor innovatie. Laten we met z'n allen bekijken hoe we onze sport zo mooi mogelijk in beeld krijgen en zo interessant mogelijk maken voor een breed publiek." Om er vervolgens bij te melden dat de groep dit onbezoldigde doet waardoor het geld helemaal besteed kan worden aan de sport. "We hopen dat je meehelpt! Dan kunnen we dit seizoen onze sport al van zijn beste kant laten zien. Volgend seizoen gaan we natuurlijk dubbele kracht verder."

Transparantie over besteding van het geld
De crowdfunding zelf wordt gedaan met hulp van de website Crowdfundingvoorclubs.nl een website waar sportclubs naar het publiek kunnen stappen voor financiële steun om ambities waar te maken. Het geld voor de campagne via Marathonschaatsen.com wordt geïncasseerd door de Stichting Groenehartschaatsen.nl, een stichting die speciaal is opgericht voor het marathonschaatsen. "Er blijft niets bij deze Stichting hangen en we zullen jullie precies laten weten hoe veel geld er is ingezameld en waaraan dat wordt besteed." Aldus de projectgroep.

Bekijk ook:

De crowdfundingpagina
De website Marathonschaatsen.com