Schaatspeloton.nl - Nieuws - Evert Hoolwerf als overwinnaar uit Rotterdamse veldslag

Evert Hoolwerf als overwinnaar uit Rotterdamse veldslag

geplaatst vrijdag 13 januari 2017 om 22:29:01 op Schaatspeloton.nl

De Hotel Ridderkerk Marathon, de negende wedstrijd in de KPN Marathon Cup, is in Rotterdam gewonnen door Evert Hoolwerf (Royal A-ware). In de uitzonderlijke schaatstunnel op het veld van hockeyclub Leonidas werd een ware veldslag op het ijs gebracht waarin het in de finale een man-tegen-man-gevecht werd. Hoolwerf hield hierbij Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans) en Bart de Vries (Bouw & Techniek) achter zich.

Keer op keer blijkt maar weer dat de wedstrijden in de tunnelijsbaan in Rotterdam zwaar zijn. Dit komt vooral door de door het peloton gecreëerde rijwind die door de tunnel de groep opstuwt naar hogere en hogere snelheden. Verlies je de aansluiting met de groep dan ben je gezien. Dit geeft een afvalrace waar alleen de sterksten overblijven. En bij die sterksten hoort op dit moment zeker Evert Hoolwerf. De jonge Eemdijker vond zich in finale in een kopgroep van vier die een zeer klein peloton voor was toen de strijd om de dagzege begon. Jouke Hoogeveen (De Haan Westerhoff) hing er net nog aan, maar Crispijn Ariëns, Bart de Vries en Evert Hoolwerf gingen strijden om de winst. Hoolwerf toonde zijn oppermacht hier in de laatste ronde en pakte zo zijn zesde overwinning op het hoogste niveau. Ariëns eindigde als tweede, De Vries was goed voor de derde plaats.

Klassementsleider Mats Stoltenborg (Bouw & Techniek) finishte vlak achter de voor het eerst in het rood-wit-blauw rijdende Bob de Vries (Royal A-ware) en behield zo de Oranje leiderstrui.

Bekijk ook:

Uitslag