Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van Pierre beste aanvalster bij Regiotop in Eindhoven

Van Pierre beste aanvalster bij Regiotop in Eindhoven

geplaatst zaterdag 7 januari 2017 om 18:19:34 op Schaatspeloton.nl

Melissa van Pierre (re.) wint de sprint om de zege van medevluchtsters Manon Gremmen (mi.) en Lianne Burger (re.) die twee en drie worden.

Melissa van Pierre (re.) wint de sprint om de zege van medevluchtsters Manon Gremmen (mi.) en Lianne Burger (re.) die twee en drie worden. (bron: Schaatspeloton.nl)

De vierde wedstrijd in de landelijke Regiotopcompetitie is na een levendige koers gewonnen door Melissa van Pierre (Port of Amsterdam/SKITS). De 24-jarige schaatsster uit Wilnis won de spannende sprint van een kopgroep van drie die met een aanval het peloton in Eindhoven verschalkte. Manon Gremmen en Lianne Burger eindigde als tweede en derde. Hilde-Marije Dijkstra (iM Farming) die de pelotonsprint om de vierde plaats won bleef klassementsleidster.

Het was een opvallend verschil met voorgaande regiotopwedstrijden. Zo'n twintig ronden voor de finish vonden drie aanvalsters elkaar in een ontsnapping. Waar normaal de wedstrijd wat kleur gegeven worden door dappere maar vaak kansloze solo-aanvallen. Manon Gremmen, Lianne Burger en Melissa van Pierre werkte goed samen en bouwde hun voorsprong uit. Anne Leltz probeerde solo nog de oversteek te wagen, maar de Voorhoutse bleef steken op een kleine vijftig meter van de kopgroep die langzaam maar zeker het peloton in de rug ging zien. Gremmen, Burger en Van Pierre konden wel het peloton dubbelen en daarmee eindigde voor het eerst dit seizoen de regiotopwedstrijd niet in een massasprint. In de finale kon geen van de drie dames een verschil maken en in de sprint was op de streep het verschil ook klein. Van Pierre, de klassemenstleidster uit het 6-Banentoernooi kwam hier als winnares uit de strijd der aanvalsters.

Bekijk ook:

Uitslag