Schaatspeloton.nl - Nieuws - MIA-ladies organiseren vrouwenclinic op de Weissensee

MIA-ladies organiseren vrouwenclinic op de Weissensee

geplaatst donderdag 5 januari 2017 om 21:47:41 op Schaatspeloton.nl

De overkoepelende organisatie van de schaatsploegen MKBasics.nl en Steigerplank.com, de MIA-ladies, organiseert op maandag 30 januari een gratis schaatsclinic op de Weissensee, speciaal gericht op vrouwen. MIA, wat staat voor my inner athlete, is een startende community van vrouwen die bewust kiezen voor duursport en sportief zijn. Dit doel willen de dames met de clinic extra kracht bij zetten met de hoop in de toekomst steeds meer vrouwen actief te krijgen op de Weissensee.

Iris van der Stelt, Lisa van der Geest, Merel Bosma en Giulia Lollobrigida schaatsen namens hun teams de Grand Prix-wedstrijden en het NK op de Weissensee. Op maandag 30 januari rijden ze ook de ploegenachtervolging. Deelnemers worden uitgenodigd deze te komen bekijken, om daarna zelf de schaatsen aan te trekken voor een clinic.

De dames maken onderdeel uit van MIA, dat staat voor my inner athlete. Het is een startende community van vrouwen die bewust kiezen voor duursport en sportief zijn. Lisa van der Geest is één van de ambassadeurs van MIA. "De Weissensee is altijd een enorm schaatsfeest. We willen daar graag ons steentje aan bijdragen. Met speciale aandacht voor vrouwen, omdat we hopen dat in de toekomst steeds meer vrouwen naar de Weissensee komen. Wij genieten enorm van het schaatsen op natuurijs en willen laten zien dat dat juist ook voor ambitieuze vrouwen geweldig is om te doen."

Het schaatsteam is één van de meest succesvolle. Met kopvrouw Francesca Lollobrigida werden al acht wedstrijden gewonnen. Van der Geest won vorig jaar de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee, Van der Stelt werd open Oostenrijks kampioen.

Deelnemers aan de vrouwenclinic krijgen naast een gezellige clinic een bidon en een muts mee. Onder de aangemelde schaatsers wordt ook een Fila sweater verloot. Meer informatie en opgeven: mialadies.com/weissensee