Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nachtvorst: Noordlaren en Veenoord proberen, Haaksbergen ziet eerste natuurijsmarathon nog niet in beeld

Nachtvorst: Noordlaren en Veenoord proberen, Haaksbergen ziet eerste natuurijsmarathon nog niet in beeld

geplaatst donderdag 5 januari 2017 om 14:00:39 op Schaatspeloton.nl

Met ietwat sterkere vorst voorspeld voor de nacht van donderdag op vrijdag en wat vorst van vrijdag op zaterdag beginnen Noordlaren en Veenoord met voorbereidingen voor een eerste marathon op natuurijs. Dat melden respectievelijk RTV Noord en RTV Drenthe. RTV Oost meldt dat in Haaksbergen, waar vorig jaar de primeur was, men de eerste marathon op natuurijs nog niet aan de orde ziet. In Noordlaren en Veenoord wordt het ijs aangebracht door opspuiting, in Haaksbergen ligt de hele winter een laagje water waar de natuur haar vorst op kan laten inwerken.

Bij ijsvereniging Nieuw-Amsterdam/Veenoord klinkt voorzitter Margriet Sieben tegenover RTV Drenthe vooral afwachtend. "Die zeven graden vorst vannacht moet er wel komen", aldus Sieben tegen de regionale omroep. "En eigenlijk hebben we dan een tweede nacht met vorst nodig, maar we weten nog niet zeker of die tweede nacht er komt."

In Noordlaren lijkt men vooral opgezweept te zijn door de media "De media hebben ons wakker geschud" aldus Jan Geert Veldman tegenover RTV Noord. Donderdagochtend was hij nog veel voorzichtiger tegenover de regionale omroep. "Eerst moet de weersverwachting beter worden."

In Haaksbergen geeft voorzitter Henk Dijksterhuis van IJSCH tegenover RTV Oost aan er klaar voor te zijn. "Sinds het moment dat de bladeren van de boom vielen hebben we de baan besproeid, maar de vorst die voor de komende dagen wordt voorspeld is nog te weinig" aldus Dijksterhuis.

Weersvoorspellingen
Op dit moment worden voor Noordlaren van donderdag op vrijdag 8 graden vorst voorspeld en na 3 graden vorst overdag opnieuw 5 graden vorst van vrijdag op zaterdag. In Veenoord houdt Weeronlin het op 7 graden vorst komende nacht, 3 graden vorst vrijdag overdag en 5 graden vorst van vrijdag op zaterdag. Haaksbergen lijkt het met 8 graden vorst van donderdag op vrijdag, 3 graden vorst vrijdag overdag en 6 graden vorst van vrijdag op zaterdag het iets beter te treffen.