Schaatspeloton.nl - Nieuws - Amsterdamse 6-Banenwinst voor Hans van den Eeckhout en Malou Hiemstra

Amsterdamse 6-Banenwinst voor Hans van den Eeckhout en Malou Hiemstra

geplaatst donderdag 5 januari 2017 om 09:43:48 op Schaatspeloton.nl

Stan Nelissen loste bij de Masters in de finale medevluchter Kees Hooft en klom met zijn zege op naar de tweede plaats in het klassement.

Stan Nelissen loste bij de Masters in de finale medevluchter Kees Hooft en klom met zijn zege op naar de tweede plaats in het klassement. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

De zevende wedstrijd in het 6-Banentoernooi is gewonnen door Hans van den Eeckhout (C Divisie), Malou Hiemstra (Dames) en Stan Nelissen (Masters). Klassementsleider Van den Eeckhout won na 49 ronden de massasprint voor André Los en Tom den Heijer. Bij de Dames ging voor het eerst dit seizoen een kopgroep rond en klopte Hiemstra, die tot nog toe nog nooit in de top-10 was geëindigd, medevluchtsters Denise van der Hulst (Mastermind) en klassementsleidster Melissa van Pierre.

Bij de Masters slaagde Stan Nelissen erin samen met Kees Hooft een ronde voorsprong te pakken op het peloton. Nelissen loste in de finale Hooft en klom met zijn zege op naar de tweede plaats in het klassement. Edwin Roetman won de pelotonsprint om de derde plaats.

Bekijk ook:

Uitslag C Divisie
Uitslag Dames
Uitslag Masters