Schaatspeloton.nl - Nieuws - Master Erben Wennemars pakt nu ook Nederlandse titel marathonschaatsen

Master Erben Wennemars pakt nu ook Nederlandse titel marathonschaatsen

geplaatst zondag 1 januari 2017 om 14:25:41 op Schaatspeloton.nl

Erben Wennemars wordt als de nieuwe Nederlands Kampioen geflankeerd door Arjan Elferink en Arnold Gaasenbeek.

Erben Wennemars wordt als de nieuwe Nederlands Kampioen geflankeerd door Arjan Elferink en Arnold Gaasenbeek. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Thialf heeft Erben Wennemars het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen voor Masters gewonnen. De oud-Wereldkampioen sprint was na 100 ronden medevluchter en uittredend kampioen Arjan Elferink (Agritrader) in een spannende sprint de baas. Het brons in de titelstrijd voor schaatsers van 39 jaar en ouder ging naar Arnold Gaasenbeek die samen met Wennemars en Elferink twee ronden voorsprong had gepakt op het peloton.

Na het uitsterven van de klanken van het Wilhelmus waren het de Masters die het Nederlandse Kampioenschap marathonschaatsen 2017 mochten openen. Vrij snel mengde de favorieten zich in de aanval. Erben Wennemars en Arjan Elferink vormde samen met Tonny van Vliet (ACE) een sterke kopgroep die snel naar een ronde voorsprong reed. Net nadat het drietal was aangesloten kwam Van Vliet ten val en moest hij zijn ronde voorsprong teruggeven. Werd de groep met een ronde voorsprong uitgebreid met vijf anderen, waaronder Arnold Gaasenbeek. Gaasenbeek zag was vervolgens een van de mannen die de beslissende ontsnapping forceerde en samen met Wennemars en Elferink naar een tweede ronde voorsprong, en daarmee een zekere medaille, reed.

Na het afsprinten van de tweede groep voor de vierde plaats brachten de drie koplopers een surplace op het iijs. Het was pas bij het luiden van de bel dat Arjan Elferink met Arnold Gaasenbeek in zijn kielzog de sprint aan ging. Wennemars leek even verrast te worden en kreeg een kleine achterstand maar met een uitmuntende sprintronden kwam de Dalfsenaar naast Elferink. Een fotofinish moest bepalen dat Wennemars, die in het verleden verspreid over afstand- en sprintkampioenschappen al veertien keer Nederlands Kampioen was geworden, nu ook een titel in het marathonschaatsen mocht opeisen. Elferink behaalde het zilver, het brons was voor Arnold Gaasenbeek.

Bekijk ook:

Uitslag