Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nekwervelbreuk en hersenschudding voor Jasper van Mierle na val Flevonice

Nekwervelbreuk en hersenschudding voor Jasper van Mierle na val Flevonice

geplaatst vrijdag 23 december 2016 om 19:41:52 op Schaatspeloton.nl

Jasper van Mierle (Van den Hoogen Tegels & Sanitair) heeft aan zijn val woensdagavond een nekwervelbreuk en een zware hersenschudding overgehouden.

Jasper van Mierle (Van den Hoogen Tegels & Sanitair) heeft aan zijn val woensdagavond een nekwervelbreuk en een zware hersenschudding overgehouden. (bron: Schaatspeloton.nl)

Jasper van Mierle (Van den Hoogen Tegels & Sanitair) heeft aan zijn val woensdagavond een nekwervelbreuk en een zware hersenschudding overgehouden. De 26-jarige Nijmegenaar kwam tijdens de landelijke Flevonice Marathon in aanvaring met de omheining en werd bewusteloos afgevoerd naar het ziekenhuis. Controle in het ziekenhuis brachten zijn verwondingen aan het licht. De nekwervelbreuk heeft geen bewegingsbeperkingen opgeleverd. Van Mierle is ondertussen met pijnstilling weer thuis, maar ziet nu wel een streep door zijn seizoen.

Halverwege de wedstrijd in Biddinghuizen kwam Jasper van Mierle zwaar ten val nadat hij in aanvaring was gekomen met de omheining. Na eerste behandeling naast het ijs, waarbij Van Mierle buiten bewustzijn was, werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis in Harderwijk waar onderzoek op de avond zelf al een zware hersenschudding uitwees. In de nacht zelf is de Nijmegenaar nog overgeplaatst naar het ziekenhuis in zijn woonplaats waar bij verdere controle een breuk in zijn nekwervel werd geconstateerd.

"Gelukkig kan ik alles nog bewegen" aldus een toch opgeluchte Van Mierle voor wie het natuurijs dit jaar het hoofddoel was. Die plannen van de nummer twintig van de Alternatieve Elfstendetocht in 2015 gaan nu voorlopig de koelkast in "Ja, ik heb mijn focus maar een jaar later gezet op de 200 kilometer." laat Van Mierle weten.

Bekijk ook:

Jasper van Mierle
Nieuwe sleutelbeenbreuk laat Christiaan Hoekstra waarschijnlijk NK missen (23 december 2016)