Schaatspeloton.nl - Nieuws - Caleb Hovey en Guylaine Larouche winnen meest in Lake Placid, Rebecca Simmons mannen de baas

Caleb Hovey en Guylaine Larouche winnen meest in Lake Placid, Rebecca Simmons mannen de baas

geplaatst dinsdag 20 december 2016 om 21:18:18 op Schaatspeloton.nl

Guylaine Larouche was in Lake Placid net als eerdere deze maand in Québec de beste in de volle en halve marathon.

Guylaine Larouche was in Lake Placid net als eerdere deze maand in Québec de beste in de volle en halve marathon. (bron: Archief Anika Bédard)

In Lake Placid hebben de Canadezen Caleb Hovey en Guylaine Larouche de meeste wedstrijd gewonnen tijdens de Lake Placid Ice Marathon. Hovey was zowel vrijdag op de 25 ronden, zaterdag over 54 ronden en zondag over 108 ronden de sterkste op de Olympic Oval. Larouche was zaterdag en zondag het beste in het wintersportoord in de staat New York. De Amerikaanse Rebecca Simmons was op de vrijdag de beste over 25 ronden, zij liet in de gezamenlijke wedstrijd al haar mannelijke concurrenten achter haar.

Simmons werd na de 25 ronden marathon op het podium geflankeerd door de Canadesen Guylaine Larouche en Rosanne Beattie. Hovey hield de in Canada woonachtige Mexicaan Sergio Almerella van de winst, de Amerikaan Vince Morris bezette de derde plek.

Hovey en Almarella bezette op de zaterdag ook de eerste twee plekken tijdens de wedstrijd over 54 ronden. De Amerikaan David Phillips moest genoegen nemen met het brons. Hij deed dat achter Larouche die de gezamenlijke wedstrijd als derde finishte en zo de beste vrouw werd. De Amerikaanse Carol Moore was goed voor de tweede plaats, Beattie kwam ook op de zaterdag als derde vrouw over de meet.

In de afsluitende wedstrijd over de marathonafstand was het ditmaal de Canadees Jake Maarse die Hovey en Almarella op het podium mocht vergezellen. Maarse bleef op de streep Larouche net voor die opnieuw beste vrouw was. Rosanne Beattie eindigde ditmaal als tweede, de Canadese Chloé Segal maakte bij de vrouwen het podium van de 108-rondenmarathon compleet.

Bekijk ook:

Uitslag Dames 10km
Uitslag Heren 10km
Uitslag Dames 21km
Uitslag Heren 21km
Uitslag Dames 42km
Uitslag Heren 42km