Schaatspeloton.nl - Nieuws - Crispijn Ariëns medevluchters te snel af in Breda

Crispijn Ariëns medevluchters te snel af in Breda

geplaatst zaterdag 17 december 2016 om 21:31:05 op Schaatspeloton.nl

Crispijn Ariëns is in Breda zijn medevluchters te snel af en behaalt zijn derde overwinning op kunstijs.

Crispijn Ariëns is in Breda zijn medevluchters te snel af en behaalt zijn derde overwinning op kunstijs. (bron: Schaatspeloton.nl)

De derde etappe in de KPN Vierdaagse is gewonnen door Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans). De in Friesland woonachtige Brabander won de strijd van drie kopmannen die een ronde voorsprong op het peloton hadden gepakt. Bart Mol (Bouw & Techniek) en Timo Verkaaik (De Haan Westerhoff) eindigde achter Ariëns als tweede en derde. Gary Hekman (AB Vakwerk) die in het peloton naar de vijfde plek sprintte nam het hexapak over van de in Breda afwezige Bart Swings (Victorie).

De beslissende kopgroep van drie man ging in de tweede helft van de wedstrijd rond. Gesteund door ploeggenoten snelde Bart Mol, Timo Verkaaik en Crispijn Ariëns naar een ronde voorsprong. Na het dubbelen hielden eerste De Haan Westerhoff en later Bouw & Techniek ronden lang op hoog tempo om de positie van hun vluchters te bewaken. Bij het afsprinten van het peloton was het Niels Mesu (AB Transport) die de vierde plaats opeiste, maar het was Gary Hekman op de vijfde plaats die het inmiddels tot hexapak gedoopte leiderspak overnam van Bart Swings.

In de finale vonden zich na het afsprinten van het peloton vervolgens drie rijders die absoluut geen veelwinnaars zijn. Verkaaik en Mol hebben nog nooit een overwinning op het hoogste niveau kunnen boeken en voor Ariëns was dat, na eerdere natuurijszeges, pas afgelopen januari voor het eerst geval. Het aloude adagium dat je winnen moet leren kwam in de finale vervolgens duidelijk op het ijs. Nadat eerst een aanval van Verkaaik werd afgeslagen was het bij het luiden van de bel Ariëns die vol aanging. Mol leek zich te laten verrassen en Ariëns reed naar zijn derde kunstijszege. Er kwam op het Brabantse ijs dus geen nieuwe winnaar bij.

De in Breda afwezige Bart Swings is zondag bij de finale in Alkmaar nog steeds niet kansloos. De Belg die vanavond het Belgische Sportgala verkoos boven de derde wedstrijd van de Vierdaagse staat op de derde plaats slechts 3 punten achter Hekman. Ook Frank Vreugdenhil (Okay Fashion & Jeans) op 1,1 punten, Rick Smit (AB Vakwerk) op 4,1 punten en Niels Mesu (AB Transport) op 8,1 lijken nog belangrijke kanshebber op de eindzege.

Bekijk ook:

Uitslag