Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gary Hekman grijpt winst bij terugkeer marathonmeerdaagse

Gary Hekman grijpt winst bij terugkeer marathonmeerdaagse

geplaatst donderdag 15 december 2016 om 21:29:49 op Schaatspeloton.nl

De eerste etappe van de KPN Vierdaagse is gewonnen door Gary Hekman (AB Vakwerk). Bij de terugkeer van de marathonmeerdaagse was de Kampenaar in de sprint van een kopgroep sneller dan Bart Swings (Victorie) en Niels Mesu (AB Transport). Remco Schouten (Bouw & Techniek) leek vroeg in de wedstrijd solo op weg naar een ronde voorsprong maar strandde na opoffering van zijn ploeg op tien meter van het peloton.

Het was Remco Schouten die in de Elfstedenhal de wedstrijd in vuur en vlam stak met een solo-aanval. Toen hij het peloton in de rug zag offerde zijn Bouw & Techniek-ploeg zich voltallig op om de Zuid-Hollander aan een ronde voorsprong te helpen. Schouten en zijn ploeggenoten kwamen tot op tien meter van het peloton dat in volle vaart schoot. Het lukte de aanvaller niet om aan te sluiten en het kosten zijn ploeggenoten nog alle moeite het wel voor elkaar te krijgen en zo niet allemaal uit de wedstrijd te verdwijnen. Vanuit het peloton op volle vaart ontsnapte een omvangrijke kopgroep van vijftien man die wel een ronde voorsprong kon pakken.

Hierna kwam er eigenlijk geen moment meer een kans voor een andere groep om zich bij de vijftien man vooraan te voegen. Na het afsprinten van het peloton gingen in de finale vier rijders in de aanval. Leander van der Geest (De Haan Westerhoff), Frank Vreugdenhil (Okay Fashion & Jeans), Jan Korenberg (Lasaulec) en Rick Smit (AB Vakwerk) leken te kunnen profiteren van het feit dat de snelle mannen achter hen naar elkaar bleven kijken. Ze kwamen echter niet 100% met elkaar overeen en toen Bart Swings (Victorie) vol in de achtervolging ging smolten de kansen als sneeuw voor de zon. Bob de Vries (Royal A-ware) gaf de genadeklap door naar het viertal over te springen, daarbij de rest meenemend. In de sprint die volgde toonde Gary Hekman zich de sterkste. Bart Swings werd voor zijn achtervolging beloond met de tweede plaats, Niels Mesu mocht als de nummer drie naar het podium.

Bekijk ook:

Uitslag