Schaatspeloton.nl - Nieuws - Lollobrigida en Van der Stelt zorgen voor een-tweetje in Leeuwarden

Lollobrigida en Van der Stelt zorgen voor een-tweetje in Leeuwarden

geplaatst donderdag 15 december 2016 om 20:05:01 op Schaatspeloton.nl

Francesca Lollobrigida wint de eerste etappe in de KPN Vierdaagse en viert het met de tweede wordende Iris van der Stelt.

Francesca Lollobrigida wint de eerste etappe in de KPN Vierdaagse en viert het met de tweede wordende Iris van der Stelt. (bron: Schaatspeloton.nl)

Tijdens de eerste etappe van de KPN Vierdaagse hebben Francesca Lollobrigida en Iris van der Stelt voor een-tweetje gezorgd voor MKBasics.nl dat de wedstrijd in de Friese hoofdstad controleerde en op een massasprint liet uitdraaien. Het Italiaanse sprintkanon kreeg in de massasprint nog het meeste concurrentie van haar ploeggenote naar wie ze op de meet omdraaide om samen zege te vieren. Emma Engbers (Mastermind) sprintte naar de derde plaats en bezette de laatste podiumplek.

Het was een volledig gecontroleerde wedstrijd bij de Dames. Geen moment kon een aanval ook maar de zege krijgen van MKBasics.nl en het waren die vrouwen die met Francesca Lollobrigida de grootste favoriet hadden voor de zege. De Italiaanse stelde in de massasprint niet teleur en greep haar zesde marathonoverwinning van het seizoen. Toen Lollobrigida op het rechte stuk zich al zeker voelde van de overwinning keek ze achter haar en zag ze dat haar ploeggenote Iris van der Stelt op weg was naar de tweede plaats. Op de streep vierde Lollobrigida samen met Van der Stelt het een-tweetje. Emma Engbers klopte in de sprint om de derde plaats Carla Ketellapper-Zielman (KOGA) en kwam zo als laatste op het podium.

Bekijk ook:

Uitslag