Schaatspeloton.nl - Nieuws - Robert Post toch gediskwalificeerd voor doorrij-actie

Robert Post toch gediskwalificeerd voor doorrij-actie

geplaatst zondag 27 november 2016 om 17:57:37 op Schaatspeloton.nl

Robert Post trok na het afsprinten van het peloton hier nog een bocht door terwijl hij het ijs al moest verlaten. Dit leverde hem een diskwalificatie op.

Robert Post trok na het afsprinten van het peloton hier nog een bocht door terwijl hij het ijs al moest verlaten. Dit leverde hem een diskwalificatie op. (bron: Schaatspeloton.nl)

De wedstrijdjury heeft Robert Post (Bouw & Techniek) gisteravond toch gediskwalificeerd voor zijn actie na het afsprinten van het peloton. Post, die geen ronde voorsprong had, reed na de finish nog een volle bocht op tempo door met ploeggenoot Remco Schouten (Bouw & Techniek), die wel in de kopgroep zat, in zijn slipstream. In eerste instantie gaf de gepubliceerde uitslag een gele kaart aan Post maar geen diskwalificatie. Dit is alsnog recht getrokken naar de reglementaire straf die Post na afloop volgens artikel 418 lid 2 kreeg: diskwalificatie. De uitslag is hierop aangepast.

Post die als veertiende finishte verliest zijn zeven punten. Dit heeft gevolgen voor zijn ploeg in het ploegenklassement die nu Royal A-ware zeven punten verder voor hun zien staan en Okay Fashion & Jeans voorbij ziet komen.