Schaatspeloton.nl - Nieuws - Francesca Lollobrigida wint weer bij terugkeer en prolongeert Sjoerd Huisman Bokaal

Francesca Lollobrigida wint weer bij terugkeer en prolongeert Sjoerd Huisman Bokaal

geplaatst zaterdag 26 november 2016 om 20:37:40 op Schaatspeloton.nl

De derde editie van de Sjoerd Huisman Bokaal is gewonnen door Francesca Lollobrigida (MKBasics.nl). De Italiaanse zette daarmee haar winstserie door van voor haar Aziatische wereldbekeronderbreking. Lollobrigida klopte in de sprint van de kopgroep met een ronde voorsprong Janneke Ensing (Lasaulec) en Emma Engbers (Mastermind). Elma de Vries (Palet Schilderwerken) eindigde net achter de kopgroep als negende en behield de Oranje leiderstrui.

Vorige week had Elma de Vries het Oranje leiderspak overgenomen van de vanwege de wereldbekers in Azië afwezige Francesca Lollobrigida. De Romeinse die de eerste drie wedstrijd had gewonnen was in Hoorn weer terug in het peloton en de ogen waren logischerwijs natuurlijk weer op haar. Op een ondergrond die op enkele plekken te wensen overliet en valpartijen tot gevolg had brachten de Dames een attractieve wedstrijd voor het publiek. Met name in de finale ging het los toen een omvangrijke kopgroep op weg ging naar een ronde voorsprong. Het peloton gaf zich niet meteen gewonnen en rondenlang lag de wedstrijd op tempo. Toen de tien eerste van de kopgroep het peloton gedubbeld hadden, reden twee ongelukkige medevluchters nog op achterstand. Dominique van der Stelt (Leontienhuis) zou stranden op een kleine tien meter van het peloton, maar bleef dankzij steun van haar ploeggenote wel het peloton tot op de streep voor en werd zo toch beloond met de elfde plaats.

Nadat ook het peloton was afgesprint begonnen de tien vrouwen aan de finale. Het waren met Elma de Vries en Lisa van der Geest (MKBasics.nl) de nummers een en twee van vorige week in Haarlem die de aanval opende. Zij kregen echter niet de ruimte waarna Van der Geest ook geen kopwerk voor De Vries meer wou doen, daarmee haar kopvrouwe Lollobrigida beschermende, en zij zelfs op achterstand eindigden. In de sprint die de winnares moest bepalen liet Lollobrigida haar klasse zien en pakte ze haar vierde overwinning van het seizoen. Janneke Ensing sprintte naar de tweede plaats en Emma Engbers reed voor het eerst dit seizoen op het podium.

Bekijk ook:

Uitslag