Schaatspeloton.nl - Nieuws - Geen maat op Francesca Lollobrigida, Italiaanse zet stand op drie uit drie

Geen maat op Francesca Lollobrigida, Italiaanse zet stand op drie uit drie

geplaatst zaterdag 5 november 2016 om 20:37:14 op Schaatspeloton.nl

Francesca Lollobrigida sprintte alweer voor de derde keer dit seizoen naar de overwinning. In Tilburg stond er geen maat op de Italiaanse.

Francesca Lollobrigida sprintte alweer voor de derde keer dit seizoen naar de overwinning. In Tilburg stond er geen maat op de Italiaanse. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Tilburg heeft Francesca Lollobrigda (MKBasics.nl) ook de derde wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. De Italiaanse won met overmacht de sprint van een kopgroep van negentien dames die het peloton op een ronde had gereden. Achter Lollobrigida sprintte Elma de Vries (Palet Schilderwerken) naar de tweede en Lisa van der Geest (MKBasics.nl) naar de derde plaats. Met haar derde zege op rij staat de Romeinse riant aan de leiding van het klassement op de vooravond van haar vertrek naar de World Cups in Azië.

De eerste serieuze aanval in de wedstrijd kwam op naam van Corina Strikwerda (Lasaulec), Iris van der Stelt (MKBasics.nl), Emma Engbers (Mastermind), Carla Ketellapper-Zielman (KOGA) en Elma de Vries. Het vijftal had enige tijd een bocht voorsprong maar wist de voorsprong niet verder uit te bouwen. Nadat het peloton terug was gekomen sloeg het even later in galop. Op tempo scheurde de groep in tweeën en duurde het rondenlang voordat een groep van negentien dames de rest op een ronde achterstand had gezet. Tijdens deze jacht sloeg er een gat in het ijs van de bocht na de finish die ronden achter elkaar meerdere slachtoffers eisten. Vermoeid viel een aantal rijders en eindigde hun wedstrijd in de boarding. Toen de groep van negentien uiteindelijk rond was ging de wedstrijd op slot. Geen vluchtpoging kreeg meer de ruimte om een tweede ronde voorsprong te pakken.

Na het afsprinten van het peloton koos Iris van der Stelt de aanval en opende de finale. De schaatsster uit Numansdorp pakte een aanzienlijke voorsprong en het was Palet Schilderwerken dat de hele ploeg op kop zette om Van der Stelt in toom te houden. Dat was allerminst een gelopen koers en het was pas in de voorlaatste ronde dat Iris van der Stelt door de Palettrein werd ingerekend. Hierna was het Van der Stelt's ploeggenote Francesca Lollobrigida die alweer voor de derde maal dit seizoen de sprint wist te winnen. Achter de Italiaanse was Elma de Vries goed voor de tweede plaats en werd Lisa van der Geest derde. Lollobrigida zal door haar afwezigheid voor de World Cups de Oranje leiderstrui ongetwijfeld verliezen, maar naar alle waarschijnlijkheid zal dat nog niet volgende week in Heerenveen zijn. Ze heeft een voorsprong van 26,3 punten op zowel De Vries als Van der Geest. Een voorsprong die alleen overbrugt kan worden met een zege met een ronde voorsprong.

Bekijk ook:

Uitslag