Schaatspeloton.nl - Nieuws - Guus Heijnen en Janneke Elzinga nieuwe columnisten Schaatspeloton.nl

Guus Heijnen en Janneke Elzinga nieuwe columnisten Schaatspeloton.nl

geplaatst donderdag 20 oktober 2016 om 08:57:36 op Schaatspeloton.nl

Guus Heijnen en Janneke Elzinga nieuwe columnisten Schaatspeloton.nl

Guus Heijnen en Janneke Elzinga nieuwe columnisten Schaatspeloton.nl

Schaatspeloton.nl geeft elk jaar ruimte aan marathonschaatsers om hun opinies en ervaringen door middel van columns te delen met een groter publiek. Dit seizoen zullen Guus Heijnen en Janneke Elzinga deze posities innemen. De dit jaar op landelijk niveau debuterende Janneke Elzinga zal volgende week haar eerste column delen. Van Guus Heijnen, die teambaas is van Team Port of Amsterdam/SKITS en Team Naturalicious, volgt later vandaag al zijn eerste column.

Guus Heijnen (1984) is sportfilosoof en als buiten-promovendus verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel. In zijn filosofische onderzoek richt hij zich op de vraag naar de betekenis van sport in een belevenismaatschappij en is hij als adviseur/expert betrokken bij verschillende organisaties zoals NOC*NSF en Kenniscentrum sport. Hij groeide op in Drenthe maar verhuisde in 2003 naar Amsterdam en studeerde daar Sportmarketing en Wijsbegeerte. Tot vorig jaar was hij op het actief als landelijk inline skater en schaatser in het 6-Banentoernooi. Als teambaas van Team Port of Amsterdam/SKITS en Team Naturalicious heeft hij als motivatie om de ruim dertig schaatsers die onder de stichting vallen zo goed mogelijk te faciliteren in hun ontwikkeling als marathonschaatser.
In zijn columns hoopt Guus de verwondering over de marathonsport te prikkelen. Dat kan bijvoorbeeld met een kritisch commentaar als aanleiding, maar ook door een diep ontzag voor de prestaties van rijders of een dringende vraag aan een bepaalde groep. Hij gebruikt daarin verschillende perspectieven; schaatser, teambaas, filosoof.

Janneke Elzinga (1994) is opgegroeid in het Noord-Brabantse Oosterhout. Haar thuisbaan ligt in Breda, maar de laatste jaren schaatst zij in Nijmegen. Daar is zij nu bezig met haar laatste jaar van de Master Molecular Mechanisms of Disease. Opgevoed als langebaanschaatser, merkte Janneke een aantal jaren terug dat het marathonschaatsen veel beter bij haar past. Dat resulteerde afgelopen voorjaar in promotie naar de Topdivisie. Daar maakt zij dit seizoen haar debuut met het onlangs (zelf) opgerichte team iM FARMING. Als columnist zal zij vooral haar ervaringen als groentje in het peloton met het publiek van Schaatspeloton.nl delen.