Schaatspeloton.nl - Nieuws - Met Leander van der Geest heeft De Haan Westerhoff ploeg rond

Met Leander van der Geest heeft De Haan Westerhoff ploeg rond

geplaatst zondag 18 september 2016 om 21:21:35 op Schaatspeloton.nl

Leander van der Geest leek komende winter uit te gaan komen bij de Beloften waar hij in 2014/15 goed was voor vier overwinningen, totdat De Haan Westerhoff hem vast legde.

Leander van der Geest leek komende winter uit te gaan komen bij de Beloften waar hij in 2014/15 goed was voor vier overwinningen, totdat De Haan Westerhoff hem vast legde. (bron: Schaatspeloton.nl)

Team De Haan Westerhoff heeft haar ploeg voor komend seizoen rond. Leander van der Geest heeft zich deze zomer bij de formatie van ploegleider Rutger ter Laak gevoegd. Van der Geest verliet na afgelopen seizoen Okay Fashion & Jeans omdat hij meer vrijheid wou om zijn eigen tijd in te delen. De 24-jarige Warmonder wordt bij De Haan Westerhoff herenigd met Timo Verkaaik die ook van Okay over kwam. Robert van Dalen, Jouke Hoogeveen, Luc ter Haar en Erwin Mesu blijven De Haan Westerhoff trouw.

Voor Leander van der Geest leek de keuze om niet in te gaan op een aanbieding van Okay er toe te leiden dat hij komend seizoen terug zou moeten naar de Beloften. Op dat niveau was hij in 2014/15 goed voor vier overwinningen en uiteindelijk de tweede plaats in de KPN Marathon Cup. De Haan Westerhoff viste Van der Geest echter op en geeft hem de kans ook in seizoen 2016/17 op het hoogste niveau uit te komen. "Wij zijn blij dat we er uit zijn gekomen en blij met de versterking van ons team." aldus ploegleider Rutger ter Laak. Van der Geest is ondertussen al mee geweest op een gezamenlijk trainingskamp van zijn nieuwe ploeg in voorbereiding naar het nieuwe seizoen.

Bekijk ook:

Leander van der Geest
De Haan Westerhoff legt Timo Verkaaik vast (4 maart 2016)