Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gewest Fryslân en Palet Schilderwerken starten Regioteam

Gewest Fryslân en Palet Schilderwerken starten Regioteam

geplaatst vrijdag 16 september 2016 om 07:52:20 op Schaatspeloton.nl

Demi van Benthem werd afgelopen winter nog Nederlands Kampioene marathonschaatsen bij de Junioren A.

Demi van Benthem werd afgelopen winter nog Nederlands Kampioene marathonschaatsen bij de Junioren A. (bron: Schaatspeloton.nl)

Team Palet Schilderwerken is een samenwerking aangegaan met Gewest Fryslân. Jonge schaatsers wie in de basis het in zich hebben een goede 3 km, 5 km, mass-start en marathon te kunnen schaatsen, worden opgeleid in het Gewest Fryslân maar gaan regio(top)-wedstrijden schaatsen onder de vlag van Team Palet Schilderwerken. Het opleidingsteam Palet Schilderwerken bestaat uit Sterre Jonkers, Demi van Benthem, Daphne Alderts en Annet Noppert. Van Benthem werd afgelopen winter nog Nederlands Kampioene marathonschaatsen bij de Junioren A.

Ploegleider Eelco Kooistra is zeer content met deze samenwerking. "Anders dan bij de heren vinden wij dat voor dames de stap vanuit de regio naar de landelijk top te groot is en denken hierdoor in de toekomst jonge talenten beter te laten aansluiten bij de landelijke top in het marathonschaatsen." aldus Kooistra op Teampalet.nl. "Zij kunnen nu in de keuken van ons Top Divisieteam kijken en wie weet later doorstromen naar dit team. Daarnaast gaan onze dames van het Top Divisieteam samenwerken met de langebaanselectie van het Gewest Fryslân waardoor zij zich specifieker op de langebaanwedstrijden kunnen voorbereiden"

Bekijk ook:

Ard Alderts trainer Team Palet Schilderwerken (11 juli 2016)
Van der Molen verlaat Palet, Palet en MKBasics als een ploeg verder (20 maart 2016)