Schaatspeloton.nl - Nieuws - SKITS brengt met Team Naturalicious tweede Dames- en Beloftenteam op het ijs

SKITS brengt met Team Naturalicious tweede Dames- en Beloftenteam op het ijs

geplaatst vrijdag 2 september 2016 om 14:27:12 op Schaatspeloton.nl

De studenten van het SKITS Talent Team hebben in Naturalicious, een producent van coldpressed sappen, een hoofdsponsor gevonden voor haar tweede teams bij de Dames en Beloften. Team Naturalicious, wat tevens gesteund wordt door Stelvio Finance, verschijnt met Dames Simone Warmerdam, Esther Kiel en Daniëlle Ootes en Beloften Jeroen Janissen, Victor Ramler, Roy Mulder en Joeri Klous op het ijs naast Team Port of Amsterdam/SKITS die behalven het Dames- en Beloftenteam ook bij de Heren in de Top Divisie en op regionaal topniveau uitkomen.

Voor het elfde achtereenvolgende seizoen heeft studentenvereniging SKITS vertegenwoordiging met marathonploegen op het hoogste niveau. Verschillende sponsoren verbonden zich in de loop der jaren aan de ambitieuze plannen van de club die haar thuisbasis heeft op de Jaap Eden baan in Amsterdam. Met het seizoen voor de deur maakt het bestuur van de stichting, die verbonden is aan de vereniging, bekend dat er nog twee teams worden toegevoegd aan de organisatie waar ook de, regio(top), Beloften, heren en dames topdivisie teams van Port of Amsterdam / SKITS onder vallen. Naturalicious, producent van 'coldpressed' sappen, is hoofdsponsor en naamgever van de nieuwe ploegen. Stelvio Finance is co-hoofdsponsor.

In de teams vinden we bekende en nieuwe namen. Bij de Dames rijden Simone Warmerdam en Esther Kiel, die vorig jaar voor Port of Amsterdam / SKITS schaatsten, met nieuwkomer Daniëlle Ootes. De laatstgenoemde is in de zomer actief op skeelers en heeft mooie prestaties geleverd op het EK in eigen land. Op het ijs reedt ze al knappe uitslagen in de regiotopwedstrijden. Ploegleider is Joris Boelens.

Bij de Beloften is Jeroen Janissen, vorig jaar rijdend voor SKITS, de door de ploeg benoemde ‘dark horse' in het peloton. "Vorig jaar reedt hij erg sterk maar moest nog wennen aan het peloton. In zijn laatste jaar als Junior A probeert hij ook een plek op het wereldkampioenschap voor junioren af te dwingen." Janissen wordt vergezeld door twee andere jonge schaatsers, Victor Ramler en Joeri Klous. Ramler werd vorig jaar 3e op het Allround-NK junioren A en liet zien veel aanleg te hebben voor de marathon. Klous maakt de overstap van het 6-Banentoernooi naar de Beloften divisie. Hij gaat dit jaar voor het eerst volledig focussen op de marathon. Het team werd op het allerlaatste moment gecompleteerd door Roy Mulder. "Hij is zelf een goede B rijder en gaat de jonge rijders wegwijs maken in de koers." Aldus de nieuwe formatie.

Voorzitter Guus Heijnen "Ik vind het geweldig om deze jonge talenten de kans te geven in de marathon. De meesten combineren het met langebaan wedstrijden dus zullen niet alles rijden maar, ik geloof dat het multidisciplinair opleiden de het plezier en de prestaties bevordert. Daarnaast hebben wij als marathonbolwerk hierdoor ook goede contacten met het RTC Haarlem en iSkate."

22 oktober, voorafgaand aan de eerste wedstrijd, worden de teams van Naturalicious in een ploegenpresentatie getoond in de nieuwe kleding.

Haven Amsterdam wordt Port of Amsterdam, Van der Steen vervangt Heideman
Naast Team Naturalicious komt ook komend seizoen weer een door het Amsterdams havenbedrijf gesponsord team op het ijs. Dit zal gebeuren onder de naam Port of Amsterdam/SKITS. Bij de formatie die uitkomt in de Heren Top Divisie neemt Tijs van der Steen de plek in van de gestopte Jan Maarten Heideman. Naast Van der Steen bestaan uit de gebleven Erik Valent, Johan Hendriks, Christoffel Hendriks en Bart van der Vlugt

Bij de Dames blijven Ellen de Waard en Esmee Visser de ploeg trouw en komen Heidi Snoek en Anna Lof over uit het 6-Banentoernooi. Anneleen Zijl zal als reserverijdster af en toe mogen proeven aan het niveau. De Beloftenploeg van Team Port of Amsterdam / SKITS was vorig jaar uiterst succesvol met winst in drie wedstrijden, met Mark van der Harst in het Jongeren Klassement (Van der Harst) en het ploegenklassement. Komend seizoen starten in deze formatie wederom met Van de der Harst en Cas van Trierum, aangevuld met Niels Immerzeel (vorig jaar Team SKITS) en Koen de Best (doorstroom uit regioteam). De doelstellingen van dit team zijn ongewijzigd hoog.

Casper Helling is voor het derde jaar de trainer van de herenteams en verzorgt samen met Victor Plomp de coaching van de heren topdivisieploeg. Bij de beloften zien we een bekend gezicht terug als ploegleider, Stan van den Berg (oud topdivisierijder bij het team) neemt deze rol over van Lars Haringsma en zal worden bijgestaan door Leon Essink, die als invalcoach betrokken blijft. Bij de dames zal de ploegleiding net als afgelopen jaar in handen zijn van Dionne Noordhof, hier en daar gesteund door de trainer van de dames Joris Boelens.
Stichtingsvoorzitter Guus Heijnen is content: "Het blijft geweldig om onderdeel te zijn van een organisatie die zich maar blijft doorontwikkelen. We zijn nu voor het twaalfde jaar actief met landelijke marathonteams. Ik kijk uit naar de nieuwe talenten die ons gaan verbazen op kunst- en op natuurijs. Met een enthousiast bestuur, kundige technische mensen en trouwe sponsoren kijken we reikhalzend uit naar het schaatsseizoen."