Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ard Alderts trainer Team Palet Schilderwerken

Ard Alderts trainer Team Palet Schilderwerken

geplaatst maandag 11 juli 2016 om 09:31:09 op Schaatspeloton.nl

Ard Alderts

Ard Alderts

Team Palet Schilderwerken heeft met Ard Alderts een nieuwe trainer binnengehaald. De bronzen medaillewinnaar van het Open NK in 2006 op de Weissensee zal in elk geval met Palet's rijders Elma de Vries, Ineke Dedden, Imke Vormeer en Nicky van Leeuwen gaan werken. Daarnaast wil hij proberen de komende weken talenten met ambities op de marathon, mass-start en de 3 en 5 kilometer aan het team te kunnen binden.

Alderts reed als marathonschaatser 14 jaar op het hoogste niveau in ondermeer de formaties van Slager, Bional en Time Out Sport/BikeLife. Na zijn actieve carrière bleef hij altijd verbonden met de schaatssport, maar gaat nu een nieuwe uitdaging aan. Een mooie uitdaging in een team met een goede mix van ervaren en jonge rijdsters, maar ook met marathon en langebaan actief op twee schaatsdisciplines. Dat is wat mij zo aanspreekt aan dit team." Aldus Alderts. "Naast het Topdivisie team met Elma de Vries, Ineke Dedden, Imke Vormeer en Nicky van Leeuwen, gaan we de komende weken ook kijken of we Endurance-talenten aan het team kunnen binden. Talenten met ambities op de marathon, mass-start en de 3 en 5 kilometer."

Ploegleider Eelco Kooistra is zeer content met het aanstellen van Ard Alderts als trainer. "Ik ben er van overtuigd dat Ard de rijdsters fit en gemotiveerd aan de start van het schaatsseizoen gaat krijgen. Daarnaast heeft Ard veel ervaring als marathonschaatser welke hij over kan brengen op de rijdsters."

De begeleiding van team Palet Schilderwerken bestaat nu naast ploegleider Eelco Kooistra en trainer Ard Alderts nog uit Jan Ronald Wigarda die verantwoordelijk is voor commerciële zaken.

Bekijk ook:

Ard Alderts
Van der Molen verlaat Palet, Palet en MKBasics als een ploeg verder (20 maart 2016)