Schaatspeloton.nl - Nieuws - Johan Bakker en Anna Lof eindwinnaars 6-Banentoernooi

Johan Bakker en Anna Lof eindwinnaars 6-Banentoernooi

geplaatst zondag 14 februari 2016 om 22:12:02 op Schaatspeloton.nl

In het 6-Banentoernooi zijn Johan Bakker (C Divisie, Sport2000 Stehmann), Anna Lof (Dames, Haven Amsterdam/SKITS) en Robert Gaasenbeek (Masters) na afloop van de finale gehuldigd als eindwinnaars van deze regiocompetitie. Vooral voor Lof stond er in de Finalewedstrijd nog veel op het spel. De schaatsster uit Broek in Waterland wist echter zowel in de dag- als in de einduitslag Beau Wagemaker en Annemarie Vriend op plaats twee en drie te houden.

Johan Bakker begon in de C Divisie met een relatief veilige voorsprong van 14 punten op Tom van Vliet aan de Finale. De Leiderdorper miste de slag van een kopgroep van drie die een ronde voorsprong pakte en van waaruit Koen de Best voor Wabe de Rooij en Mark Ooijevaar (Groenestroomshop.nl) de dagzege pakte. Op een vijfde plaats, vlak achter uitdager Tom van Vliet, haalde Bakker voldoende punten om zich de eindwinnaar te noemen. Op het eindpodium werd de oud landelijk rijder geflankeerd door Van Vliet en Arn Botman.

De Dames gingen de finale in met het veld op korte schootsafstand. Anna Lof moest een voorsprong van 8 punten verdedigen op Beau Wagemaker en slaagde daar optimaal in door de Finalewedstrijd te winnen. Het dagpodium was bij de Dames zelfs identiek aan dat van het eindklassement met Wagemaker op twee en Annemarie Vriend op drie.

Bij de Masters was Robert Gaasenbeek eigenlijk al zeker van de eindoverwinning met Arjan Bakker op bijna 40 punten achterstand. De Dagzege ging in Alkmaar naar Arno van der Veen. De Meerkerker soleerde naar de winst voor Kees Hooft en Robert Gaasenbeek die de pelotonsprint om de derde plaats won. In de eindrangschikking eindigde achter eindwinnaar Robert Gaasenbeek Arjan Bakker op plaats twee en Stan Nelissen op plaats drie.