Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bouw rond trajectijsbaan op eigen risico

Bouw rond trajectijsbaan op eigen risico

geplaatst woensdag 8 augustus 2007 om 17:21:00 op Schaatspeloton.nl

Op een luchtfoto die FlevOnice op hun site heeft geplaatst is te zien dat de fundering van de trajectijsbaan inmiddels geplaatst is.

Op een luchtfoto die FlevOnice op hun site heeft geplaatst is te zien dat de fundering van de trajectijsbaan inmiddels geplaatst is. (bron: Flevonice)

Volgens de gemeente Dronten is de bouw van het hoofdgebouw van de nieuwe trajectijsbaan FlevOnice stilgelegd, dit meldt regionale krant De Stentor. Dorhout Mees, eigenaar van FlevOnice, heeft nog geen vergunning, het wachten is op de aanvraag. Henk Ketelaar, directeur van Dorhout Mees, benadrukt dat er niets aan de hand is. De werkzaamheden aan zowel de ijsbaan als het hoofdgebouw gaan gewoon door.

"Alles wat de gemeente nodig heeft, is opgestuurd." Aldus Henk Ketelaar. Hij ontkent dat Dorhout Mees iets fout heeft gedaan. "Bij een ingewikkelde procedure als deze, lopen zaken wel een langs elkaar heen."

Het kan best zijn dat de juiste papieren inmiddels op het gemeentehuis liggen, zegt een woordvoerster van de gemeente in een reactie. Maar toestemming voor de bouw van het hoofdgebouw is nog niet gegeven. De fundering ligt, maar dat is 'op eigen risico' gebeurd. Blijkt later dat de bouwvergunning niet is nageleefd dan moet de boel weer worden afgebroken.

Op een luchtfoto die FlevOnice op hun site heeft geplaatst is te zien dat de fundering van de trajectijsbaan inmiddels geplaatst is. Dorhout Mees wil op 1 december FlevOnice openen en in januari de eerste ‘natuurijsmarathons' laten verrijden. Omdat anders de openingsdatum niet gehaald zou worden had de gemeente eerder al besloten het bestemmingsplan te verlichten.